MLB Update: Grady Sizemore tekent bij Red Sox

Door

Texas Rangers v Cleveland Indians

Om hun outfield van wat meer depth te voorzien hebben de Boston Red Sox outfielder Grady Sizemore binnen gehaald. De 31-jarige outfielder tekent een contract voor één seizoen. Sizemore speelde vanwege langdurig blessureleed vanaf 2009 slechts 104 wedstrijden in de MLB.

Voor die tijd was Sizemore echter een van de meest getalenteerde outfielders en had hij al in drie All-Star Games gespeeld. Vanaf 2009 ging het echter mis en bleef Sizemore geregeld langs de kant met blessures. In 2012 mistte hij het hele seizoen vanwege een rugblessure en klachten aan zijn knie, en vervolgens moest hij een comeback in 2013 uitstellen omdat hij geopereerd moest worden aan zijn knieën.

In totaal is Sizemore sinds 2009 zeven keer onder het mes gegaan voor verschillende blessures, Sizemore zelf heeft echter goede hoop dat hij nog wat kan betekenen voor de Red Sox: “Het is heel frustrerend geweest, al die blessures keer op keer. Maar ik voel me nu fit en ben klaar om met het tweede deel van mijn carrière te beginnen en alle blessures achter mij te laten.”

Jackie Bradley Jr. is ondanks de toevoeging naar alle waarschijnlijkheid nog steeds de favoriet om op Opening Day in het centerfield te staan. Sizemore zal tijdens Spring Training moeten bewijzen dat hij fit kan blijven om zodoende een plek op de bank te kunnen veroveren.

Short Hops

Er waren ook andere kleine deals, hieronder een opsomming:

  • De Oakland Athletics hebben hun sterke bullpen nog verder versterkt: Eric O’Flaherty tekent voor twee jaar bij de A’s en geeft ze nog een sterke linkshandige werper. O’Flaherty (28) herstelt momenteel nog van een elleboogblessure die vorig jaar vroegtijdig een einde maakte aan zijn seizoen bij Atlanta. Tot dat moment had hij een ERA van 2.50, en de afgelopen drie jaar heeft de lefty een ERA van 1.45 wat hem statistisch een van de beste relievers van de afgelopen drie jaar maakt.
  • Chone Figgins waagt zich wederom aan een comeback, de Los Angeles Dodgers hebben hem een minor-league deal aangeboden. Figgins, 36 jaar inmiddels, probeerde vorig jaar een contract te verdienen bij de Miami Marlins maar mocht toen al vroegtijdig vertrekken. Daarvoor speelde Figgins twee jaar bij Seattle waar hij als grote free-agent signing binnenkwam maar enkel zwaar teleurstelde in twee seizoenen.
  • De Seattle Mariners hebben, net als vorig jaar, Endy Chavez een minor league deal aangeboden. Chavez (36) speelde vorig jaar ook al voor Seattle en sloeg toen .267 met een OBP van .290. De veelzijdige outfielder zal waarschijnlijk gaan strijden voor een plek op de bank.
  • De Los Angeles Angels hebben Ian Stewart een minor league contract aangeboden. Stewart kwam voor het laatst in actie voor de Chicago Cubs in 2012, hier moest de derde honkman echter weg nadat hij op Twitter zei dat de club hem wilde laten wegrotten in het Triple-A team en dat trainer Dale Sveum een hekel aan hem had. Vervolgens kreeg hij een kans bij het Triple-A team van de Los Angeles Dodgers maar ook hier stelde Stewart teleur. Stewarts beste seizoen was in 2010 toen hij bij de Colorado Rockies speelde en een veelbelovende toekomst leek te hebben, sindsdien hebben blessures hem echter in de weg gezeten en is het maar de vraag of Stewart iets kan gaan betekenen voor de Angels.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen