MLB Update: Drukke dag voor de Phillies, commotie om Tanaka

Door

Los Angeles Dodgers v Arizona DiamondbacksOver 68 nachtjes slapen is het weer zover, Opening Day. Althans, de traditionele Opening Day, want de Arizona Diamondbacks en Los Angeles Dodgers beginnen het nieuwe seizoen al eerder, met wedstrijden op 22 en 23 maart in Sydney. In deze periode zoeken de teams de laatste puzzelstukjes om hun selecties compleet te maken en dit jaar houdt vooral het Japanse fenomeen Masahiro Tanaka de gemoederen flink bezig, al lieten de Philadelphia Phillies gisteren ook van zich spreken.

De Phillies wisten dinsdag twee nieuwe spelers aan te trekken en het contract van een ander met een jaar te verlengen. Zo verkoos veteraan Bobby Abreu the City of Brotherly Love boven een verblijf in New York bij de Mets. Hij keert hiermee terug naar het team waarvoor hij tussen 1998 en 2005 ook al uitkwam.

De bijna veertigjarige Abreu, die in 2012 als Dodger voor het laatst zijn opwachting maakte in de Majors, tekent een eenjarig Minor League-contract bij de Phillies ter waarde van 800.000 dollar, als hij uiteindelijk in de selectie weet te komen. Als hem dat lukt, dan wacht hem waarschijnlijk een rol vanaf de bank, als linkshandige pinchhitter.

De andere aanwinst van Philadelphia is pitcher Chad Gaudin. Ook hij verbond zich gisteren aan de Phils via een Minor League-contract en krijgt tijdens Spring Training dus de kans om een plek in de starting rotation of de bullpen te bemachtigen. Een andere pitcher verlengde zijn contract bij de club. De Phillies en Antonio Bastardo voorkwamen salary arbitration en kwamen een nieuwe eenjarige verbintenis overeen ter waarde van twee miljoen dollar.

Tanaka kan niet beslissen

De geruchten rondom een eventuele nieuwe club van Tanaka blijven het MLB-nieuws momenteel domineren en de Japanse pitcher gooide dinsdag (onbedoeld) nog even wat olie op het vuur. Hij stuurde namelijk deze tweet de wereld in:

Door de tweet door Google Translate te gooien, dacht men even dat de kogel door de kerk was:

Totdat zijn tweet door een echte vertaler werd vertaald…

Uiteindelijk bleek het feit dat Tanaka geen beslissing kon nemen helemaal niets te maken te hebben met zijn keuze voor een MLB-team.

Forsythe naar Rays

De Tampa Bay Rays versterken hun selectie met Logan Forsythe. De infielder komt via een trade waarbij vier spelers zijn betrokken over van de San Diego Padres. Reliever Alex Torres bewandelt de omgekeerde weg in deze deal en beide partijen krijgen nog een prospect die later wordt aangewezen.

De 27-jarige Forsythe kende geen al te sterk seizoen met een slaggemiddelde van .214 en zes homeruns in 75 wedstrijden. De waarde van de infielder ligt echter in zijn veelzijdigheid, want hij kan niet alleen als korte stop, tweede honkman of derde honkman uit de voeten, maar ook als left of right fielder.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen