Ryan Dempster

MLB Update: Dempster houdt het voor gezien

Door

Ryan Dempster

Nu de Olympische spelen de tweede week zijn ingegaan en Nederland op een historisch aantal medailles staat begint het bij de honkballiefhebbers te kriebelen. Zeker als je hoort dat de thermometer in Sochi al 26 graden heeft aangegeven. In de warme oorden van Amerika (Arizona en Florida) is Spring Training in full swing. Echter niet voor iedereen. Pitcher Ryan Dempster heeft besloten om in 2014 niet in actie te komen.

Dempster
Ryan Dempster, startende werper van World Series winnaar Boston Red Sox heeft besloten in 2014 niet te gooien ondanks een doorlopend contract. Er wordt zelfs gespeculeerd over een definitief einde van zijn 16 jarige carrière. Zover wilde Dempster, die 584 keer in actie kwam in de Majors, niet gaan. Mocht hij toch besluiten om met pensioen te gaan dan kan hij terugkijken op een imposante carrière. Met als laatste out Matt Aadams in Game 1 van de World Series waarmee hij de overwinning veilig stelde.

Dempster, die doorbrak bij de Florida Marlins, speelde ondermeer voor de Cincinnati Reds, Texas Rangers en de Red Sox zal voornamelijk herinnerd worden als werper van de Chicago Cubs. Daar heeft hij zowel als startende werper, als ook als closer successen gevierd.
Maar laten we vooral zijn actie waarbij hij A-Rod in Boston stevig aanpakte, resulterend in een geraakt werper en vele discussies niet vergeten.

De Canadees met een 132-133 record 85 saves en een ERA van 4.35 zal waarschijnlijk de Hall of Fame niet gaan halen. Toch zal zijn vriendelijke karakter en humor gemist worden door veel fans en voormalig teamgenoten.

Short Hops

  • Nog steeds zijn er enkele goede spelers uit de SportAmerika Free Agent Top 50 niet onder dak. Met spanning wordt gewacht op het verlossende woord waar onder andere Ubaldo Jimenez zal gaan gooien en Nelson Cruz RBI’s gaat noteren. De geruchten worden steeds sterker, en de tijd steeds krapper, dat de spelers onderdak gaan vinden. We herinneren ons allemaal Michael Bourn die laat tekende bij de Cleveland Indians en een prima seizoen draaide.
  • De comeback van Mark Mulder was van korte duur. De werper die bij de Angels probeerde terug te keren in de Majors, scheurde tijdens een trainingssessie zijn achillespees.
  • Volgens Mark Teixeira zijn de Yankees back. Dat zal alles te maken hebben met de aanwinsten die de Yanks binnen haalden maar volgens de eerste honkman ook met zijn gezondheid. Dat laatste zullen de Bronx Bombers van groot belang vinden. Het scheelt nogal of je beste eerste honkman 15 in 2013, of zoals hij zelf voorspelt 150 in 2014 zal spelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen