MLB update: Christmas links en Tanaka Poll

Door

Washington Nationals v Detroit TigersTweede kerstdag, een typisch Nederlands fenomeen, is bestemd om bij de schoonfamilie door te brengen. Omdat menigeen zich daar nog wel eens kan vervelen hebben wij besloten om – ondanks een op honkbalgebied stille kerst – vandaag toch een update te plaatsen met daarin wat kort nieuws, interessante links en een poll.

Short hops

 • Masahiro Tanaka heeft, vlak nadat hij door zijn Japanse team Rakuten Eagles ‘gepost’ is, agent Casey Close aangesteld om hem te representeren. Close is ook de agent van Derek Jeter, Mark Teixeira en Clayton Kershaw en Zack Greinke.
 • De Los Angeles Dodgers hebben met het aantrekken van Jamey Wright. Deze zogenaamde ‘journey man’ kwam sinds 1996 uit voor elf verschillende teams en heeft de laatste acht seizoenen steeds op basis van een Minor League contract en een uitnodiging voor Spring Training een plek op het Major League roster toegeëigend. Dit jaar heeft hij, op 39-jarige leeftijd, eindelijk weer een Major League deal getekend. Hij zal waarschijnlijk de middle innings op zich moeten nemen, want de Dodgers hebben voor de zevende, achtste en negende inning al mannen als Chris Perez, J.P. Howell, Brian Wilson en Kenley Jansen rondlopen.
 • Bij de Dodgers komt hij ook volgend jaar weer derde honkman Juan Uribe tegen, die een nieuw contract tekende. De Dodgers zijn nu alleen nog op zoek naar een utility infielder en wellicht zijn zij ook in de markt voor Tanaka.

Leesvoer

Hieronder vind je wat leuke links met interessante artikelen voor een rustig moment op tweede kerstdag.

 • Jack Moore van de website theScore deed onderzoek naar de manier waarop spelers in de jaren ’20 over statistieken en het nut daarvan dachten. Hier lees je onder meer over hoe Lou Gehrig zich onderscheidde van andere spelers en uitgroeide tot een van de beste spelers ooit dankzij een gedachtegang die verdacht veel weg heeft van die van een Sabermetrician.
 • We horen er deze winter veel over: de luxury tax. De belasting die teams aan de league moeten betalen wanneer hun payroll boven de 189 miljoen dollar komt. Dat we hier zoveel over horen, komt doordat de New York Yankees proberen onder die 189 miljoen dollar te komen. Of dat gaat lukken zal volledig afhangen van de (duur van de) schorsing van Alex Rodriguez. Hier lees je hoe de Yankees er op dit moment voor staan en wat er allemaal meetelt voor de payroll (Kuroda’s tolk.. Echt?!). Aantekening: Sinds het stuk zijn Brian Roberts en Matt Thornton voor opgeteld ca. 5 miljoen dollar aangetrokken.
 • Wil je alles weten over de strijd tussen Alex Rodriguez en de MLB? Dan is dit stuk van Steve Fishman van het New York Magazine een ideale manier om bij te lezen!

Tanaka

De belangrijkste free agent van het moment is zonder meer Masahiro Tanaka. Teams kunnen tot 24 januari tot maximaal 20 miljoen dollar bieden op de rechten om met de righty te kunnen onderhandelen. Alleen het team dat de strijd om zijn diensten uiteindelijk wint, hoeft die 20 miljoen dollar ook echt aan de Rakuten Eagles te betalen.

Volgens de laatste berichten zijn de Yankees, de Mariners en de Cubs de teams met de meeste interesse, maar ook de Dodgers, Angels, Diamondbacks en de Rangers mogen niet uitgevlakt worden. Waar verwacht jij dat Tanaka zal tekenen? Laat het ons weten via onderstaande poll:

Bij welk team zal Tanaka volgens jou tekenen?
  
pollcode.com free polls 

Foto: Getty Images

1 Reactie
 1. Erwt 6 jaar ago

  Bedankt voor de tip van Steve Fishman/NY mag. Sterk stuk.
  Lijkt toch geen ontkomen meer aan zo? En dan? Einde carrière??
  Bizar hoor, zonde ook wel een beetje. En dat door een Red Sox-fan gezegd.. 😉

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen