Chris Davis

MLB Update: Chris Davis, de laatste grote vangst?

Door

Chris Davis

Terugkijkend op de week van de Winter Meetings blijkt dat niet de Los Angeles Dodgers, maar juist de Chicago Cubs als grote winnaars uit de bus kwamen. Dat was vooral te danken aan het binnenhalen van Jason Heyward. Al waren de bijeenkomsten in Nashville, Tennessee toen al voorbij. Nu Heyward onder de pannen is verlegt de aandacht zich naar Jose Fernandez. Gaat de 23-jarige Cubaanse startende pitcher alsnog weg bij de Miami Marlins?

Het antwoord is nee. Tenminste, als Marlins’ president Michael Hall een man is die op zijn woord te geloven is. Gisteren werd in de loop van de dag al duidelijk dat de belangrijkste gegadigde om Fernandez binnen te halen, de Boston Red Sox, zich ook terugtrokken uit de bied-oorlog. Eerder werd al duidelijk dat de Marlins een onrealistische tranfereis stellen. Volgens geruchten legde Hall tijdens de Winter Meetings op tafel dat Fernandez alleen mocht vertrekken als daar een handvol talentvolle pitchers tegenover stond. Een eis die niet alleen de Red Sox, maar ook de Los Angels Dodgers en zelfs big spender de Arizona Diamondbacks te gortig werd.

Chris Davis, een vrije vogel?
Een andere naam die de komende dagen veelvuldig over de lippen zal rollen is die van Chris Davis. Sinds de Baltimore Orioles vrijdagochtend het bod van zeven jaar voor $150 miljoen introkken, is Davis vrij om te onderhandelen met andere gegadigden. Davis, die in 2015 de Major League leidde in homeruns door 47 keer over de hekken te slaan, wil graag een contract van acht jaar tekenen. Bovendien moet de deal tweehonderd miljoen dollar in zijn portemonnee opleveren.

Het opvallende aan de gang van zaken is vooralsnog dat buiten zijn huidige team de Orioles er geen grote geruchten rondom Davis hangen. De Toronto Blue Jays werden zijdelings genoemd en ook de Red Sox werden even aan hem gelinkt. Belangrijkste kandidaat op dit moment lijkt echter de St. Louis Cardinals te zijn. De Cards spraken drie weken geleden al eens met agent Scott Boras over een mogelijke overgang. Nu de Cards zowel Jason Heyward als John Lackey naar grote rivaal de Cubs hebben zien vertrekken is er opnieuw ruimte in het salarishuis om aan de eisen van Davis te voldoen. Davis zou bovendien de matig slagploeg van St. Louis drastisch kunnen versterken.

Dbacks nog niet uitgewinkeld
De Arizona Diamondbacks hebben al grote deals gesloten de afgelopen weken. Zo werden Zack Greinke en Shelby Miller naar het Westen gelokt. De volgende schakel aan de ketting moet Brandon Phillips worden. De drievoudig All-Star van de Cincinnati Reds staat al een tijdje op de verlanglijst van de Diamondbacks al wordt er wel een spel gespeeld om hem zo goedkoop mogelijk te kunnen binnenhalen.

De interesse in Phillips verraadt wel de intenties van de Diamondbacks. Met de 34-jarige wordt namelijk niet op de toekomst gegokt, er moet direct gewonnen worden. Iets wat ook al opgemaakt kon worden uit het laten gaan van een aantal top prospects als onderdeel van de deal rondom Shelby Miller. Wel haalt de ploeg uit Arizona als de deal met de tweede honkman lukt iemand binnen die al viermaal een Gold Glove in zijn thuisvitrine mocht bijzetten.

Foto: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen