MLB Trade Deadline: Ichiro naar de Yankees

Door

Ichiro SuzukiNew York Yankees general magager Brian Cashman heeft nog steeds zijn ninja-skills. Ruilde hij in het offseason nog verrassend en uit het niets voor Michael Pineda, nu weet hij Ichiro Suzuki los te weken bij de Seattle Mariners.

De Rookie of the Year en MVP van 2001 komt naar de Bronx voor de 25-jarige werpers D.J. Mitchell en Danny Farquhar.

Ichiro
Met de linkhandige Ichiro halen de Yankees een tienmaal All-Star binnen voor in het rechtsveld. Ichiro, die pas op zijn 27e zijn debuut maakte voor de Seattle Mariners staat bekend als een zeer goede honkloper en veldspeler. De garantie dat hij jaarlijks tweehonderd honkslagen slaat is verdwenen. Vorig jaar mistte hij voor het eerst dat plateau en dit jaar lijkt hij weer te kort te komen.

Echter is er nog wel de kans dat hij 3.000 hits in zijn carrière haalt. Hij heeft er nu 2.533 in iets minder dan twaalf seizoenen.

Verrassing
Het is niets minder dan een verrassing dat de 38-jarige Japanner van team verwisseld. Er waren geen geruchten rond een trade en zeker bij een team als de Yankees zou je verwachten dat er van tevoren wat gelekt zou worden.

Suzuki zal in het outfield de plek overnemen van linksvelder Brett Gardner, die onlangs weer een terugslag had in zijn revalidatie.

Saillant detail: Ichiro mag het meteen op gaan nemen tegen de Mariners in Seattle.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen