MLB Trade Deadline: Cubs maken Dempster beschikbaar

Door

De Chicago Cubs hebben duidelijk gemaakt dat rechtshandige werper Ryan Dempster mag vertrekken. De 35-jarige starter maakt een ongekend seizoen door in Chicago. In veertien wedstrijden heeft hij een ERA van 1.86, waarmee hij de Major Leagues leidt.

Gezien zijn leeftijd maakt hij echter geen deel uit van de plannen van president Theo Epstein en GM Jed Hoyer. De Cubs zijn in full-rebuild mode en lijken op z’n vroegst in 2015 te kunnen contenden.

Career Year
De ex-closer maakt het seizoen van z’n leven door en zijn trade waarde is nog nooit zo hoog geweest, vandaar dat de Cubs hem liever vandaag dan morgen van de hand doen. Echter moet dat natuurlijk wel tegen de juiste prijs gebeuren.

Nog nooit in zijn carrière gaf Dempster zo weinig vrije lopen op, maar ook zijn strikeouts zijn iets omlaag. Opvallend is dat hij ongeveer de helft minder homeruns opgeeft. Zijn carrière gemiddelde ligt op één homerun per negen innings, dit jaar is dat echter 0,6 homeruns per negen innings. Vaak is het lastig voor een werper om dat het hele seizoen vol te houden.

Kandidaten
De Los Angeles Dodgers hebben de beste papieren voor het binnenhengelen van Dempster. Dempster heeft zelf ook aangegeven het liefst naar een contender te gaan, waarbij de Dodgers en de Atlanta Braves bovenaan zijn lijstje staan.

Andere kandidaten zijn de Detroit Tigers en de Boston Red Sox, die over veel slagkracht beschikken, maar waar de pitching matig is.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen