MLB top 50 free agents: 50-46

Door

Hoewel de competitie nu een kleine maand is afgelopen, is er van alles aan de hand in de MLB. Ook bij de spelers is al het nodige gebeurd, maar het wachten is nog even op de arbitration beslissingen van de teams. De bekendste spelers, die al in het nieuws kwamen vanwege een transactie waren Jim Thome, die dit jaar voor de Twins en Indians speelde en zijn 600ste home run sloeg, en Derek Lowe.

Thome tekende een éénjarig contract bij de Phillies, voor wie hij tussen 2003 en 2005 al eerder uitkwam. Hij zal vooral als backup fungeren voor Ryan Howard en af en toe als pinchhitter invallen.

Derek Lowe werd in een trade door de Braves naar de Indians gestuurd. Lowe zal in de rotatie achter Ubaldo Jimenez, Justin Masterson en Fausto Carmona komen te staan, waarmee de Indians een rotatie krijgen met erg veel sinkerball pitchers.

Om te kijken welke grote namen we nog meer tegenkomen op de free agent markt, maak ik gebruik van de lijst van de top 50 free agents van MLBTradeRumors.com. Per post behandel ik vijf spelers en kijk ik aan de hand van de geruchten en mijn eigen gevoel waar ik denk dat de spelers zullen eindigen. Vandaag pak ik uit die lijst de nummers 50-46.

50. Bruce Chen
Chen keerde na een aantal zeer magere jaren, waarin hij zelfs even wegviel uit de Majors, in 2010 redelijk succesvol terug in de show bij de Royals. Dit seizoen wist hij aan die terugkeer een positief gevolg te geven en kende hij het op één na beste seizoen uit zijn loopbaan. Zowel Chen als de Royals hebben aangegeven het contract wel te willen verlengen, maar ook de Rockies toonden al interesse. Teams als de Mariners en de Pirates zouden ook nog een match kunnen zijn voor de pitcher, die in zijn beste seizoen niet ver boven het gemiddelde uitsteeg. Mijn voorspelling: Royals.

49. Kerry Wood
We kennen Wood allemaal nog als de fenomenale starter in het eerste deel van het vorige decennium. Armproblemen zorgden er echter voor dat hij zijn carrière moest vervolgen als relief pitcher. Na twee jaar verdeeld over de Indians en Yankees keerde hij vorig seizoen terug bij de Cubs, waar hij zijn hele loopbaan speelde. Hij maakte al duidelijk dat het voor hem volgend jaar of Cubs wordt of vervroegd pensioen.

48. Joe Nathan
Jarenlang was Nathan (foto boven) één van de meest succesvolle closers in de American League. Zijn laatste seizoenen werden echter gekenmerkt door blessureleed en daardoor ook mindere prestaties. Hij speelt zijn hele loopbaan al voor de Twins, die hem in een trade als minor leaguer bij de Giants wegpikten. Ik verwacht dan ook dat hij ook volgend jaar weer voor de Twins uit zal komen en zal proberen om weer de closer te worden, die hij ooit was.

47. Jonathan Broxton
Power closer van de Dodgers de afgelopen seizoenen en opnieuw een rechtshandige reliever. Broxton onderging dit jaar een operatie aan zijn elleboog en is volgens de geruchten op zoek naar een éénjarig contract waar hij op basis van bonussen voor behaalde prestaties veel kan verdienen. Dit maakt hem vooral aantrekkelijk voor de teams die niet veel te besteden hebben en op zoek zijn naar relievers. De Mets, die in financiële problemen zitten, zouden een optie kunnen zijn. De Dodgers, zijn oude team, lijken niet geïnteresseerd omdat zij met Kenley Jansen en Hong-Chih Kuo twee goede mogelijke opvolgers hebben. De Marlins, Mariners, Reds en Cubs zijn andere mogelijkheden, maar ik zet mij geld op de Mets.

46. Joel Pineiro
De eerste rechtshandige starter op de markt is de man die de afgelopen jaren voor de Angels op de heuvel stond. Afgelopen seizoen was een matig seizoen voor Pineiro, die naar mijn verwachting ook lang zal moeten wachten op een nieuw contract. Teams zullen eerst op zoek gaan naar betere alternatieven voor bovenin de rotation en daarna pas terechtkomen bij pitchers als Pineiro. Hij zou als nummer 4 of 5 kunnen fungeren voor een team met een diepe rotatie, voor andere teams zou hij een nummer drie kunnen zijn. De Phillies en Cubs worden genoemd als mogelijke destinatie. Van die twee zie ik Pineiro eerder bij de Cubs belanden in de rol van derde starter.

Ook leuk om te lezen