A’s verslaan Mariners, hun harten zijn bij McCarthy

Door

A.J. Griffin moest slechts één run en zes honkslagen toestaan in 5.1 innings, George Kottaras sloeg een three-run homer en de Oakland Athletics versloegen vrijdag ace Felix Hernandez en de Seattle Mariners met 6-1. Een uitstekende zege. Toch was de uitslag op deze avond bijzaak. De gedachten en harten van de spelers waren bij teamgenoot Brandon McCarthy die nog altijd in het ziekenhuis ligt.

De 29-jarige McCarthy kreeg afgelopen woensdag een hard geslagen bal van Angels’ Erick Aybar tegen het hoofd. Diagnose? Bloeding, hersenschudding en een schedelbreuk. McCarthy heeft een twee uur durende operatie ondergaan om de druk van zijn hoofd te halen. Hoewel hij nu stabiel is gaat het nog altijd om een levensbedreigende situatie. “Absoluut”, zegt trainer Nick Paparesta. Het gaat om een hersenoperatie.”

De eerste dagen zijn cruciaal

Paparesta sprak voor de wedstrijd tegen Seattle met de aanwezige journalisten. McCarthy is al drie keer uit bed geweest om in een stoel te zitten en wat te eten. Hij herkent ook bezoekers en hoewel hij kan praten, doet hij dat nog niet vanwege de constante pijn. Het medische team zegt dat bij zo’n soort blessure de reactie van de patiënt in de eerste twee of drie dagen cruciaal is. Neemt de pijn af of juist toe.

“Hij is in onze gedachten en we hopen dat het goed komt. It’s kind of scary“, zei Griffin na de wedstrijd. “Het is een trieste situatie”, reageerde Kottaras. “Onze gedachten en gebeden zijn bij hem en zijn familie. We zijn blij om te horen dat het iets beter met hem gaat. It’s a slow progression, but it’s in the right direction.”

Erick Aybar: ‘De laatste paar dagen zijn zwaar’

En dan de reactie van de man die de bal sloeg en het hoofd raakte van McCarty. Erick Aybar. “De laatste paar dagen zijn zwaar voor mij. Ik blijf steeds het beeld in mijn hoofd herhalen dat ik Brandon raak. Ik ben dankbaar om te horen dat hij progressie heeft gemaakt. Ik bid voor hem en zijn vrouw en ik blijf aan God vragen om hem te helpen om snel en volledig te herstellen.”

Foto: Getty Images 

Ook leuk om te lezen