MLB play-offs voorspelling: Brewers vs Diamondbacks

Door

De Brewers en Diamondbacks zijn eigenlijk de twee dark horses in de National League. De Brewers stonden in 2008 voor het eerst sinds 1982 weer eens in de playoffs, maar werden in de Division Series al uitgeschakeld. De Diamondbacks versloegen in 2001 nog de Yankees in de World Series, maar stonden voor het laatst in 2007 in de playoffs en kenden veel matige jaren. Zij zijn dit jaar dan ook de grootste verrassing in de playoffs.

Game 1 werd een prooi voor de Brewers. Met 4-1 bleken ze te sterk voor de Diamondbacks.

Starting pitching

Met het binnenhalen van Shaun Marcum en Zack Greinke afgelopen winter hebben de Brewers hele goede zaken gedaan. Ze hebben na de Phillies waarschijnlijk de sterkste rotation in de National League, want ze hadden natuurlijk al Yovanni Gallardo in de gelederen. Gallardo zal Game 1 starten.

Manager Ron Roenicke heeft de volgorde van zijn starters daarna nog niet bepaald, maar naast Greinke en Marcum is ook Randy Wolf lid van zijn rotation.

Bij de D’backs is Ian Kennedy de duidelijke ace met ruim 20 wins dit seizoen. Hij start de eerste wedstrijd. Ook Kirk Gibson heeft zijn starters voor de volgende wedstrijden nog niet bekend gemaakt, maar verwacht wordt dat de volgende wedstrijden voor respectievelijk Daniel Hudson, Joe Saunders en Josh Collmenter zijn.

Hoewel de starters van Arizona het redelijk gedaan hebben, is de rotation van Milwaukee op papier duidelijk beter.

Bullpen

John Axford is de closer van de Brewers, ondanks de aanwezigheid van Francisco Rodriguez in de bullpen. Rodriguez is slechts een setup man net als LaTroy Hawkins en Kameron Loe. Het ontbreekt de Brewers echter aan een LOOGY (Lefty One Out Guy) of in elk geval een lefty specialist. Als de goede starters het zeven innings vol kunnen houden, moeten K-Rod, Hawkins, Loe en Axford in staat geacht kunnen worden de wedstrijd dicht te houden.

In Arizona is J.J. Putz de closer. Na magere jaren bij de Mets vond hij in de woestijn van Phoenix zijn vorm terug, die hij eerder in Seattle tentoonspreidde. Hij wordt bijgestaan door Brad Ziegler, David Hernandez, Sam Demel, Micah Owings en Joe Paterson.

Geen hele grote namen, maar wel mannen die dit jaar redelijk tot goed presteerden. De bullpen van de Brewers lijkt echter net iets sterker.


Lineup

In het hart van de slagploeg van Milwaukee zien we een heel sterk tandem. Ryan Braun en Prince Fielder vormen al jaren een zeer slagvaardig duo voor de Brewers en de pitchers van de Diamondbacks zullen waarschijnlijk met het nodige angstzweet vooruit kijken naar de confrontatie met dit tweetal. Rickie Weeks, Corey Hart en, verrassend genoeg, Nyjer Morgan kenden ook een sterk seizoen voor de Brewers.

De Diamondbacks zijn, net als de Giants vorig seizoen, eigenlijk een bijeengeraapt zooitje. Op een bepaald punt van het seizoen stonden er in het infield drie spelers die een aantal jaren eerder het infield van de Toronto Blue Jays vormden.

De enige grote naam is Justin Upton. Een megatalent dat dit jaar eindelijk definitief doorbrak (.289, 31 HR en 88 RBIs). Buiten Upton kenden ook Chris Young en Ryan Roberts (onlangs nog goed voor een walkoff grand slam in de dertiende inning) een goed seizoen. Voor de rest ziet de slagploeg er qua statistieken niet erg gevaarlijk uit. Toch scoorden zij dit jaar 731 runs, goed voor een vierde plaats in de NL.

De Brewers lijken desondanks toch ook hier sterker. Ik verwacht dan ook dat de Brewers deze serie vrij makkelijk winnen. Brewers in 4.

Ook leuk om te lezen