MLB heeft 48 speciale Jeter-ballen klaarliggen

Door

De spanning loopt op in The Bronx. Derek Jeter is nog slechts vier hits verwijderd van zijn mijlpaal van 3.000 hits. Dinsdagavond, in Cleveland tegen de Indians, had hij met twee honkslagen (een single and een double) een behoorlijk aandeel in de zege van zijn New York Yankees: 9-2. ,,Voorals die double was lekker”, reageerde de shortstop. ,,De hardste bal die ik in drie weken heb geslagen.”

Major League Baseball heeft ondertussen 48 speciale Derek Jeter-3000 hits-ballen laten vervaardigen. De Jeter Balls zijn allen gemarkeerd met een nummer en een merkteken, opdat er straks geen discussie zal zijn of de bal een echt (lees: waardevol) stukje honkbalgeschiedenis vertegenwoordigt.

Tien van die ballen waren op dinsdag al even te bezichtigen in de MLB Fan Cave in Manhattan. Uniek, vond Mark Newman van MLB.com: ,,In Cooperstown kun je talloze memorabilia bezichtigen, maar hier kun je iets gaan zien wat wellicht geschiedenis zal gaan schrijven.”

De Authentication Staff van de MLB laat in ieder geval niets aan toeval over. Zodra Jeter zijn 2999ste hit achter zijn naam heeft staan, worden de ballen, zodra de Yankees’ captain aan slag komt, in het spel gebracht. En zodra dat is gebeurd, zal de league de gespeelde bal onmiddellijk confisqueren. Mocht bal 3000 in het publiek terechtkomen, dan zal de MLB security de gelukkige vanger (en potentiele miljonair) direct naar een veilige locatie leiden.

De New York Yankees spelen woensdag nog een wedstrijd in Cleveland. Daarna vertrekt de ploeg voor een serie van vier tegen de Tampa Bay Rays naar het eigen Yankee Stadium.

Foto: New York Times

 

 

Ook leuk om te lezen