MLB Dutch Report: Xander Bogaerts beste all-rounder

Door

CPZWcnSWgAAMpBi

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 24 (maandag 14 september t/m zondag 20 september).

Naamloos

Xander Bogaerts schaart zich met een 4.1 WAR bij de beste 30 honkballers in de Major League. In de serie met de Baltimore Orioles en de Toronto Blue Jays verzamelde de 22-jarige shortstop van de Boston Red Sox acht honkslagen in 23 slagbeurten met vijf gescoorde runs, één homerun en twee RBI’s. Bogaerts heeft nu een 9-game hitting streak en in de maand september een .371/.405/.514 slashline. Daarnaast beroofde hij Matt Wieters en José Bautista van een honkslag met twee fantastische aangooien.

De Boston Globe stelt dat Bogaerts van alle shortstops in de American League de beste all-rounder is. Op FanGraphs een goed artikel over de man die, vergeleken met vorig jaar, de bal nu alle kanten het veld in slaat. In 2016 komt de power!

Naamloos

Heeft Andrelton Simmons ijswater door zijn aderen lopen? In het duel met de Toronto Blue Jays sloeg de 25-jarige shortstop de Atlanta Braves naar de overwinning met een walk-off single. Een paar dagen later tegen de Philadelphia Phillies voorkwam Simmons in de negende inning de gelijkmakende run met een belangrijke vangbal.

Naamloos

De New York Yankees zijn nog altijd in gevecht met de Blue Jays om de titel in de AL East-divisie. The Pinstripes wonnen vier van de zes wedstrijden, echter kwam Didi Gregorius tegen de Tampa Bay Rays en de New York Mets aanvallend niet verder dan respectievelijk 1-uit-9 en 2-uit-12. Verdedigend, uiteraard, weer een hoogtepuntje.

Naamloos

Kenley Jansen maakte slechts twee keer de tocht van de bullpen naar de heuvel. De closer van de Los Angeles Dodgers gooide twee puntloze innings tegen de Colorado Rockies en de Pittsburgh Pirates met twee strikeouts. Op Just a bit Outside een ode aan Jansen die eerste staat in de MLB met een 38.1 K-BB%.

Naamloos

Aan alles komt een eind, ook aan een hitting-streak. Na twaalf wedstrijden op rij met een honkslag lukte het Jonathan Schoop op 20 september tegen de Tampa Bay Rays niet om tot een hit te komen. Gedurende de streak sloeg Schoop .327 van het veld met drie homeruns en vijf binnengeslagen punten.

Lees hier de MLB Dutch Report van vorige week.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen