MLB Dutch Report: Jansen is back in business

Door

Naamloos

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Omdat het al weer een tijdje geleden is, geven we je even de statistieken die ‘onze jongens’ in dit seizoen tot nu toe bij elkaar gespeeld hebben. Volgende week volgt er weer een reguliere update!

Stats per 1 juni (na 2 maanden spelen)

Andrelton Simmons

Ook na twee maanden is Andrelton Simmons nog de best presterende Nederlander in de MLB. Hij heeft zijn slaggemiddelde zelfs wat op weten te krikken en heeft de afgelopen weken ook nog twee homeruns geslagen. Koppel zijn inmiddels bovengemiddelde offense (105 wRC+) aan zijn fenomenale defense en je komt op een WAR van 1.3, waarmee hij als korte stop op dit moment alleen nog Jhonny Peralta (1.7) en Brandon Crawford (2.2) voor zich moet dulden.

Xander Bogaerts

De Boston Red Sox draaien niet zoals de kenners vooraf verwacht hadden. Vooral aanvallend zijn de resultaten minder dan verwacht. We wisten dat de rotation niet al te best was en de verwachting was dat de slagploeg het team zou dragen, maar met 49 homeruns staat het team op een teleurstellende dertiende plaats in de MLB op dit moment. Ook Bogaerts heeft nog niet helemaal aan de (hoge) verwachtingen voldaan. De 22-jarige op Aruba geboren korte stop heeft de afgelopen dagen weinig gespeeld nadat hij door een pitch op zijn onderarm geraakt werd. Daar moet vanaf vandaag verandering in komen. Wie weet heeft de rust hem goed gedaan en kan hij de Red Sox naar nieuw succes leiden.

Kenley Jansen

Tijdens het laatste Dutch Report was Kenley Jansen nog geblesseerd, maar vlak erna zou hij terugkeren en dat deed hij met verve. In zijn eerste inning gooide hij vier keer drie slag. In zijn vijf innings sinds de terugkeer heeft hij al negen keer drie slag gegooid en verzamelde hij al vier saves. Het is dus duidelijk dat Kenley terug is!

Didi Gregorius
Het begin van Didi’s Yankees loopbaan is nog niet waarop hij waarschijnlijk gehoopt had. Waar hij normaal gesproken defensief zeer sterk is, laat zelfs zijn verdedigende werk tot nu toe wat te wensen over. Hoewel zijn slaggemiddelde het niet direct verraadt, is hij gelukkig wel iets beter gaan slaan. Vorige week sloeg hij zelfs zijn eerste homeruns van het seizoen. Laten we hopen dat hij uit het dal kan komen en zowel offensief als defensief beter gaat spelen.

Schoop

Schoop vertoeft helaas nog altijd op de disabled list, maar hoopt deze maand terug te keren bij de Orioles, voor wie hij het seizoen erg sterk was begonnen.

Lees hier de vorige MLB Dutch Report.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average

Ook leuk om te lezen