MLB Dutch Report: hitting streak Xander Bogaerts

Door

Naamloos

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 14 (maandag 6 juli t/m zondag 12 juli).

Knipsel

Xander Bogaerts gaat de All-Star Break in als de beste Nederlander, al had de 22-jarige shortstop van de Boston Red Sox aankomende dinsdag graag op het veld gestaan in Cincinnati. Ondanks de campagne #XforASG eindigde hij als vierde in de Final Vote.

Voor de tweede helft van het seizoen neemt Bogaerts een 10-game hitting streak mee. Hij verzamelde tegen de Miami Marlins drie honkslagen en vier binnengeslagen punten en in de serie tegen de New York Yankees vier honkslagen en twee RBI’s. In de maand juni heeft Bogaerts een .395/.422/.465 slashline met drie doubles en 10 RBI’s.

Knipsel

Aanvallend een rustige week voor Andrelton Simmons en zijn Atlanta Braves die slechts twee van de zeven wedstrijden wisten te winnen. Simmons ging slechts 4-uit-22 tegen de Milwaukee Brewers en de Colorado Rockies en slaat tot dusver in de maand juli 5-uit-39 (.128 slaggemiddelde) met één RBI. Met zijn arm is overigens niets mis mee.

Knipsel

Zo kennen we Kenley Jansen weer! In zijn drie optredens tegen Philadelphia Phillies en de Milwaukee Brewers gaf hij slechts één honkslag op en gooide hij zes strikeouts. De 27-jarige closer van de Los Angeles Dodgers gaat de All-Star Break in met 38 strikeouts en 2 walks, de hoogste strikeout-to-walk percentage in de Majors.

Knipsel

Na een verschrikkelijke maand april is Didi Gergorius uitgegroeid tot een constante slagman. Pinstripe Alley van SBNation duikt er dieper in. De 25-jarige shortstop van de New York Yankees ging 2-uit-11 tegen de Oakland Athletics met twee binnengeslagen punten en 2-uit-10 met een double op bezoek bij de Boston Red Sox.

In Fenway Park liet Gergorius ook een staaltje defense zien. Na een rake klap van Bogaerts zette hij een prachtige double play op en afgelopen zondag ging hij ver het outfield in voor de laatste out van de wedstrijd.

Knipsel

Jonathan Schoop heeft van alle spelers in deze rubriek de meeste homeruns achter zijn naam. Nummer vijf van het seizoen was echter een speciale. Met een gelijke stand (2-2) in de negende inning tegen de Washington Nationals sloeg de 23-jarige tweede honkman de Baltimore Orioles naar de overwinning. En net als Andrelton Simmons beschikt ook Schoop over een kanon van een arm.

Lees hier de vorige MLB Dutch Report.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Ook leuk om te lezen