MLB Dutch Report: Andrelton Simmons steelt de show

Door

Naamloos

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 2 (maandag 13 april t/m zondag 19 april).

Naamloos

De shortstop van de Boston Red Sox begon de week uitstekend met 2-uit-3 en twee gescoorde runs tegen de Washington Nationals. Hij miste de volgende wedstrijd met een knieblessure, maar dat bleek gelukkig niet ernstig.

In de overige vier wedstrijden, waaronder drie tegen de Baltimore Orioles, verzamelde Bogaerts slechts twee honkslagen waardoor zijn slaggemiddelde zakte. Dat is niet verwonderlijk, aangezien zijn hoge Batting Average on Balls in Play (BABIP) in de eerste week aantoonde dat de Nederlander het geluk aan zijn zijde had.

Ondanks een mindere offense, zorgde Bogaerts voor een aantal hoogtepunten, bijvoorbeeld een goede verdedigende actie op een ground ball van Jonathan Schoop en een walk-off single. Zijn shirt kan naar de kleermaker.

Schoop

Slecht nieuws voor Jonathan Schoop tegen het einde van de week. De Baltimore Orioles plaatsten de 23-jarige Nederlander op de blessurelijst met een knieblessure. Het goede nieuws is, dat Schoop geen operatie hoeft te ondergaan. Zijn ACL in de rechterknie is nog heel, dus de verwachting is dat Schoop dit seizoen terugkeert op het veld.

Net als in de eerst week, etaleerde Schoop ook in de tweede week zijn power aan slag. Tegen de New York Yankees sloeg hij zijn derde homerun van het seizoen.

Naamloos

Na een 5-1 record in de eerste week, moesten de Atlanta Braves de koppositie NL East-divisie overlaten aan de New York Mets. Andrelton Simmons kwam aanvallend minder in het stuk voor, al blijft het een kunst om hem met een strikeout terug de dugout in te sturen. Simmons staat op een derde plek in de MLB met een 4,3 K%.

Simmons sloeg wel een two-run double tegen de Toronto Blue Jays, maar wat is een week zonder verdedigende hoogtepunten? Simmons redde al zeven runs voor zijn team, onder andere door met een prachtige sliding Travis Snider op het eerste honk te houden en een fantastische vangbal in het outfield. Het begint bijna ‘gewoon’ te worden.

Naamloos

Het was wel even lekker voor Didi Gregorius dat de New York Yankees in de tweede week zes uitwedstrijden speelden, want het moet geen goed gevoel geven wanneer Yankee-fans DE-REK JE-TER scanderen op het moment dat je klaar staat om te slaan.

Gregorius viel verdedigend niet op met spectaculaire plays, maar hij maakte ook geen bijzondere fouten. Aan slag ging hij 2-uit-10 met een run tegen de Baltimore Orioles en twee honkslagen in acht slagbeurten tegen de Tampa Bay Rays.

kj

Goed nieuws wat betreft de revalidatie van Kenley Jansen.

Lees ook MLB Dutch Report van vorige week.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average

Ook leuk om te lezen