MLB Dutch Report: 190 honkslagen Xander Bogaerts

Door

dt.common.streams.StreamServer

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 25 (maandag 21 september t/m zondag 27 september).

Naamloos

Slagmannen van de Boston Red Sox (22 jaar of jonger) met 190 honkslagen in een seizoen: Ted Williams (193), Carl Yastrzemski (191) en Xander Bogaerts (190). Alleen Dee Gordon en José Altuve hebben in 2015 meer hits achter hun naam staan. Bogaerts ging deze week tegen de Tampa Bay Rays en de Baltimore Orioles 10-uit-28 met één homerun en zeven RBI’s, waaronder de eerste Grand Slam uit zijn loopbaan. Wat goed is komt snel, vraag dat maar aan teamgenoot Dustin Pedroia.

Naamloos

Didi Gregorius heeft ‘iets’ minder honkslagen (135) dan Bogaerts, maar hij maakt een hoop goed op het defensieve vlak. De 25-jarige shortstop van de New York Yankees was afgelopen zondag in 6-1 overwinning op de Chicago White Sox verantwoordelijk voor drie double plays. Aan slag verzamelde Gregorius tegen de White Sox en de Toronto Blue Jays zeven honkslagen met twee binnengeslagen punten.

Naamloos

Ondanks dat de Atlanta Braves nergens meer om spelen, zorgde shortstop Andrelton Simmons voor de nodige hoogtepunten. Hij sloeg een RBI-double tegen de Miami Marlins en maakte twee spectaculaire verdedigende acties.

Wow 1.0

Wow 2.0

Naamloos

Naast Gregorius, mag ook Kenley Jansen zich opmaken voor de play-offs. De titel in de NL West-divisie kan de Los Angeles Dodgers bijna niet meer ontgaan met nog zeven wedstrijden op de rol en een voorsprong van zes wedstrijden op de San Francisco Giants. Jansen kwam deze week twee keer in actie en gooide tegen de Arizona Diamondbacks twee puntloze innings voor save nummer 33 en 34 van het seizoen.

Naamloos

Bam! En weer een homerun voor Jonathan Schoop. Nummer vijftien van het seizoen en dat met slechts 295 at-bats achter zijn naam. Dat houdt in dat Schoop om de 19.7 slagbeurten de bal de tribune in slaat. Ter vergelijking: teamgenoot Manny Machado staat op 30 homeruns, maar heeft 20.2 slagbeurten nodig voor een long bomb.

Lees hier de MLB Dutch Report van vorige week.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen