Ming zet punt achter loopbaan

Door

Yao Ming hangt zijn megagrote basketbalschoenen aan de wilgen. Yahoo Sports meldt dat de 2,29 meter lange Chinees besloten heeft te stoppen. Blijkbaar wil het lange lijf niet meer mee werken aan het bedrijven van topsport.

De pas dertigjarige Chinees geeft er de brui aan, zo heeft hij de Houston Rockets, het NBA-kantoor in New York en NBA China medegedeeld. De laatste twee jaar zat zijn lichaam, in het bijzonder zijn linkervoet, hem in de weg. Problemen aan die kwetsuur hielden hem heel 2009-2010 aan de kant. Toen al werd gesproken over a carreer ending injury aan zijn enkel.

In 2010-2011 keerde de center terug, maar hij was wederom amper te zien in het shirt van d e Rockets. Ook al gaven de Rockets vooraf aan dat ze hem niet langer op de vloer zouden laten staan dan 24 minuten per wedstrijd en hem niet iedere wedstrijd zouden belasten.

Ming kwam niet verder dan vijf potjes. Zijn laatste wedstrijd in de NBA speelde hij op 10 november 2010 tegen de Washington Wizards, waarin hij punten- en reboundloos bleef.

De mededeling komt enigszins als een verrassing, aangezien Ming eind mei nog aangaf dat zijn revalidatie goed verliep. In januari ging hij onder het mes en hij wilde pas na de zomer duidelijkheid hebben over het herstel. Daarnaast gaf hij aan te willen blijven in Houston. Dat zei hij omdat hij per 1 juli een restricted free agent is geworden en naar een nieuw avontuur zou kunnen gaan uitkijken.

Maar van dat laatste wilde hij niets weten. Ming wilde zijn cluppie trouw blijven. De ploeg die hem in 2002 koos als nummer één in de draft en waar hij in negen officiële seizoenen 486 wedstrijden voor speelde. De achtvoudig MVP stopt met de volgende cijfers: 19 punten, 9,2 rebounds, 1,9 blocks en 1,6 assists per wedstrijd.

,,We mogen ons al gelukkig prijzen als Yao terugkomt. Ik hoop dat hij dat kan. Ik geloof dat hij er alles aan doet. Maar zijn lichaam dicteert, dat bepaalt of hij ooit nog zal spelen. Dat zal in de toekomst duidelijk worden”, sprak Kevin McHale, de nieuwe coach van de Houston Rocktes, al met een vooruitziende blik toen hij vorige maand werd gepresenteerd.

Foto: img.ibtimes.com

Ook leuk om te lezen