Ming wil bij Rockets blijven

Door

Yao Ming, de Chinese center van de Houston Rockets, hoopt dat hij bij Houston kan blijven spelen na deze zomer. Zijn prioriteit is om te herstellen van zijn stressfractuur in zijn linkerenkel.

Hij kon afgelopen seizoen maar vijf wedstrijden spelen tot die blessure zich begon op te spelen.

Hij vertelde reporters in zijn thuisstad Shanghai dat hij hoopt on weer deel te nemen aan trainingen als hij terugkeert naar de Verenigde Staten.

Zijn professionele toekomt hangt af van zijn blessure en ook de uitkomst van de gesprekken tussen de NBA en de vakbond over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst.

Mocht er een team met dezelfde voorwaarden afkomen als Houston zal hij er niet op ingaan. ,,Ik heb het in Houston gewoon erg goed naar me zin, dus er zal echt wel een beter aanbod moeten komen voordat ik vertrek.”

Het contract van headcoach Rick Adelman werd niet verlengd en zodoende zijn de Rockets op zoek naar de derde coach sinds 2003.

De Rockets kozen Ming als eerste keuze in de 2002 NBA Draft. Sindsdien mocht hij al 8 maal de All-Starwedstrijd spelen. Hij won met de Chinese Nationale ploeg al drie maal het Aziatisch kampioenschap en was er ook al drie maal speler van het tornooi.

Hij haalt gedurende zijn NBA-carrière gemiddeldes van 19 punten, 9,2 rebounds en 1,9 blocks per wedstrijd.

Foto: mkrob.com

 

Ook leuk om te lezen