Millwood zet punt achter carrière

Door

Kevin MillwoodStartend werper Kevin Millwood is naar eigen zeggen klaar om zijn handschoen aan de wilgen te hangen. Tegenover de Shelby Star, een krant uit North Carolina, zou de veteraan aangegeven hebben toe te zijn aan zijn pensioen. Alleen bij een aanbod van de Atlanta Braves of de Tampa Bay Rays zou Millwood een verlenging van zijn carrière willen overwegen, maar die clubs toonden deze winter geen interesse.

Tijd voor de kids

Millwood startte afgelopen seizoen 28 keer voor de Seattle Mariners, waarin hij een 6-12 record met een 4.25 ERA noteerde. Geen representatieve stats voor de ace van weleer, die zelf dan ook best nog een poging had willen wagen zijn carrière op een hoger punt af te sluiten. Dat moest dan alleen wel gebeuren in Atlanta of Tampa, de enige twee plaatsen die Millwood dicht genoeg in de buurt vindt van zijn huis. De 38-jarige werper wil meer tijd maken voor zijn gezin en vaker thuis zijn. Het uitblijven van interesse van de Braves en de Rays betekent het einde van Millwoods carrière.

Vooral een Brave

Kevin Millwood debuteerde in 1998 voor de Atlanta Braves, voor wie hij tot en met 2002 zou uitkomen. In die tijd maakte Millwood uit van de sterren-rotatie van de Braves, die naast Millwood bestond uit Greg Maddux, John Smoltz en Tom Glavine. De in North Carolina geboren werper gooide voor geen enkele club langer dan voor Atlanta. In dienst van Atlanta werd Millwood in 1999 geselecteerd voor de All-Star game. Zijn All-Star-selectie, zijn no-hitter voor de Phillies en zijn American League-leading 2.86 ERA voor de Indians in 2005 vormen de hoogtepunten in Millwoods carrière.

Millwood kwam daarna nog in actie voor de Texas Rangers, Baltimore Orioles, Colorado Rockies en als de laatste de Seattle Mariners. Ook stond Millwood kortstondig onder contract bij de New York Yankees en de Boston Red Sox, maar voor die clubs gooide de werper geen enkele MLB-wedstrijd. Millwood zwaait af met een 169-152 record over zijn 16-jarige carrière, een 4.11 ERA en meer dan 2000 strikeouts.

FotoGetty Images

Ook leuk om te lezen