Mijlpaal is geen big deal voor Francona

Door

Op het eerste oog is een 3-1 victorie over Seattle Mariners op Fenway Park niets bijzonders. Voor de Red Sox is het gewoon een van de zeges die moet leiden naar de titel in de American League East en daarna nog veel meer succes.

Maar op zaterdag 23 juli timmerde Terry Francona er een piketpaaltje bij op z’n CV als hoofdcoach. Hij heeft nu duizend overwinningen als manager op z’n naam staan.

,,Als je duizend wedstrijden wint, dan betekent dat je op topniveau presteert. Het is mooi. Het is geweldig om hem dit punt te zien bereiken. Het is iets heel speciaals”, glunderde DH David Ortiz.

Ook Adrian Gonzalez, de beste slagman van de Red Sox, sprak lovende woorden over zijn ‘baas’. ,,Managers moeten het vertrouwen hebben om hun spelers te laten spelen en niet in paniek te raken. Hij raakt niet paniek. Slechte managers zijn diegenen die altijd gespannen zijn, die gebukt lijken te gaan onder de druk. Dan gaan de spelers stijf het veld in. Maar in de meeste gevallen dicteert het spel zich zelf in de American League. De nummer 1 klus voor een manager is om de jongens tevreden te houden.”

Zijn spelers waren duidelijk meer onder de indruk dan het feestvarken zelf. Voor de 53-jarige voormalige eerste honkman/verre velder, die de shirts droeg van de Montreal Expos, Chicago Cubs, Cincinnati Reds, Cleveland Indians en Milwaukee Brewers ,vindt het aantal zeges allemaal niet zo relevant.

,,Het is echt niet zo’n big deal”, zei hij na tegen het journaille. ,,Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen, ik heb echt mazzel gehad. Dit is een fantastische organisatie met heel veel goede spelers. Ik ben erg gelukkig. Verder wil ik graag de schijnwerpers op mijn spelers houden”, klonk hij bescheiden.

Boston’s leider van de technische staf is de 57ste coach in de geschiedenis van de Major League Baseball die deze mijlpaal haalt.

Van 1997 tot 2000 smaakte hem 285 keer het zoet der overwinning bij de Philadelphia Phillies, waar hij overigens 363 keer verloor. Sinds 2004 staat ‘Tito’ aan het roer bij de Bostonians.

In zijn 1224ste wedstrijd in de rood-witte dugout pakte hij zege nummer 715 tegenover 509 verliespartijen.

Foto: beloblog.com

Ook leuk om te lezen