Michigan State wint derby, TCU explodeert tegen Texas Tech

Door

Michigan v Michigan State

Met heel wat bravoure liepen de Michigan Wolverines het veld van Spartan Stadium in East Lansing op, met de gedachte dat er tegen de #8 Michigan State best een verrassing in zat. Maar de Wolverines kwamen in de beladen derby van Michigan bedrogen uit.

De Spartans waren in eigen huis heer en meester over het veld en de Wolverines figureerden slechts in het spel. De emoties bij de Michigan-rivalry, ondanks de uiteenliggende prestaties van beide partijen, kunnen nog altijd hoog op kunnen lopen, zo laat Michigan State-quarterback Connor Cook (13-28,227 yards, 1 touchdown) zien. Zijn run zou uiteindelijk de opmaat zijn voor een touchdown van running back Jeremy Langford, die uit zou groeien tot man of the match.

Het krachtsverschil tussen de ploegen uit Michigan werd onder andere duidelijkgemaakt door Langford, die voor 177 yards rushte en in totaal drie keer de endzone wist te bereiken. Bij rust stond Sparty met 14-3 voor en konden de Spartans 256 total yards zetten tegenover de 37 yards van de Wolverines.

De Wolverines blonken wederom uit in geklungel en verprutsten in de eerste helft al mogelijkheden om de kleine kans die ze hadden om te winnen, waar te maken. Toen Devin Gardner ook nog eens een pick six gooide en Connor Cook een mooie touchdownpass op Tony Lippett afleverde, was de wedstrijd al definitief gespeeld. Het stond toen 28-3 in het voordeel van Michigan State. Het was voor de Wolverines zelfs zo erg dat de fans vroegen of de schoolkrant van Michigan kon ophouden met het live verslag op Twitter.

De’Veon Smith (Wolverines) en Jeremy Langford (Spartans) zouden de definitieve 35-11 eindstand op het bord zetten. Het is daarmee de zesde keer in zeven jaar dat Michigan State de Wolverines weten te verslaan.

TCU Horned Frogs declasseren Texas Tech

Texas Tech v TCU

De #10 TCU Horned Frogs mengen zich volop in de strijd voor de Big 12-titel en lieten hun dominantie opnieuw zien tegen de Texas Tech Red Raiders. Spraken we over de wedstrijd van TCU tegen Baylor nog van een ”Texas shoot-out”, dan was de wedstrijd van de Horned Frogs tegen Texas Tech een absolute ”Texas beatdown”.

Hoewel de zwakkere Red Raiders als eerste op het scorebord kwamen, sloegen de Horned Frogs hard terug. Een 10-7 achterstand werd razendsnel omgebogen in een 24-10 voorsprong. Nadat Texas Tech in het tweede kwart het gat verkleinde naar 31-20 door een fieldgoal van Ryan Bustin, scoorden de Horned Frogs in een tijdsbestek van acht minuten dertig punten en liepen uit naar een 61-20 voorsprong, waarna de zege de ploeg uit Fort Worth niet meer kon ontgaan.

De absolute ster bij TCU was quarterback Trevone Boykin, die zaterdag het schoolrecord brak voor de meeste touchdowns in één wedstrijd. Boykin gooide 22 passes voor 433 yards en maar liefst zeven touchdowns. Vorige week zagen we ook al zeven touchdowns voorbij komen bij USC, dit keer dus bij TCU. De Horned Frogs waren oppermachtig want ook running backs Aaron Green en Trevorris Johnson rushten allebei voor 105 yards, terwijl de gehele offense van TCU 785 yards, een schoolrecord, neer wisten te zetten.

De Horned Frogs versloegen de Red Raiders uiteindelijk met 82-27. De laatste keer dat een team 82 of meer punten wist te scoren, was in 2010. Toen zetten de Wisconsin Badgers 83 punten tegen Indiana op het bord.

West Virginia eenvoudig langs Oklahoma State

De West Virginia Mountaineers drongen als #22 deze week de AP Rankings binnen en zetten tegen de Oklahoma State Cowboys die lijn door. West Virginia kwam snel op voorsprong dankzij deze touchdown van Clint Trickett (21-30, 238 yards, 2 touchdowns) naar Kevin White. Vervolgens gooide Trickett opnieuw een touchdown, dit keer naar Mario Alford.

En de Cowboys? Die deden ook nog heel even mee. Oklahoma State leefde in het tweede kwart wat op en zette tien punten op het scorebord om daarna het initiatief weer over te laten aan de Mountaineers. Dankzij de prestaties van running back Wendell Smallwood, die 132 yards neerzette en daarmee een persoonlijk record, konden de Mountaineers punten blijven scoren. Twee fieldgoals, een pick six van Dravon Henry en een 40-yard rushing touchdown van Dreamius Smith zorgden voor een 34-10 overwinning op Oklahoma State.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen