Michael Vick zegt boektour af na bedreigingen

Door

Michael Vick Appears in State CourtPhiladelphia Eagles quarterback ‘Mike’ Vick is en zal waarschijnlijk één van de meest controversiële figuren in de publieke arena blijven, niet alleen in NFL, en niet alleen in de sport. Wat dat betreft komt het niet als verrassing dat de release van zijn autobiografie, Finally Free, en de boektour die daar mee samenhangt omgeven wordt door harde kritiek geënt op zijn geschiedenis met hondengevechten. Echter zijn er op social media nu ook bedreigingen aan het adres van de NFL-speler binnengekomen. Deze zijn van dusdanige aard dat Vick, samen met Barnes and Noble bookstores, heeft aangekondigd dat zijn schema van handtekeningen zetten in Atlanta, Pennsylvania en New Jersey gecanceld is.

Steun
Worthy Publishing, de uitgever van het boek, zegt Vick te steunen en daarmee ook het schrijfsel over zijn leven, inclusief zijn tijd in gevangenis voor hondengevechten en continue gevecht om zijn imago op te poetsen. Ze willen echter omstanders niet in (eventueel) gevaar brengen. “We zijn er van overtuigd dat de (gewelds)bedreigingen, die zijn gerapporteerd aan de politie, zeer serieus worden genomen door lokale autoriteiten.”

Polarisatie
Een woordvoerder van Vick zei het volgende: “Michael Vick zet zich zeer in zijn omgeving te verbeteren. Hij is één van de meest actieve spelers in de NFL als het gaat om ‘community service’. Het is een schande dat een paar extremisten met geweld dreigen en hem tegenhouden fans te ontmoeten en te inspireren tot positieve keuzes.” Wat Vick ook doet, hij kan zijn verleden niet wegpoetsen en juist dat maakt Vick een gepolariseerd figuur. Voor velen is zijn betrokkenheid bij het pijnigen van honden onvergeeflijk, al doet hij tegenwoordig erg zijn best positief te zijn. En of het uitkomen van dit boek een echte ‘turnaround’ is of gewoon een publiciteitsstunt? Dat debat zal Mike Vick de rest van zijn leven blijven achtervolgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen