Michael Vick blijft toch in Philadelphia

Door

Philadelphia Eagles v New Orleans SaintsMichael Vick zal toch een Chip Kelly quarterback zijn. De Philadelphia Eagles zullen Vick niet loslaten, ondanks maanden van geruchten dat het tegendeel waar zou zijn. Het team is samen met Vick een nieuw driejarig contract overeengekomen, slechts twee seizoenen na de contractuitbreiding die hem 35,5 miljoen dollar garandeerde.

Nieuw contract
De nieuwe deal is in principe voor één jaar. Vick zou in 2013 tot tien miljoen dollar kunnen verdienen als hij al zijn prestaties op gewenst niveau krijgt. De twee jaar die volgen worden ergens in maart besproken. Vick (32) past goed bij Kelly’s up-tempo offense. Hij had vóór volgend seizoen al gegarandeerd drie miljoen dollar op de bankrekening, maar heeft nu dus een sterk verbetert contract te pakken.

Hersenschudding
Vick gooide 2362 passing yards, twaalf touchdowns en tien interceptions in zijn vierde seizoen bij de Eagles, maar stond zes wedstrijden langs de zijlijn te kijken wegens een hersenschudding opgelopen tegen de Dallas Cowboys op 11 november. Nick Foles kwam in de plaats van Vick, maar die brak zijn hand in een wedstrijd tegen Washington. Daarom zagen we vorig seizoen in week 17 toch nog even Vick op het veld in een teleurstellend optreden tegen de New York Giants (42-7 verlies).

2010 niveau
Vick tekende in 2009 bij Philadelphia en werd startende quarterback in 2010. Hij leidde de Eagles in dat seizoen naar een NFC East titel en een memorabele 38-31 overwinning in december tegen de Giants, waarbij hij een gat van 21 punten goed maakte. Er bestaan veel twijfels over Vick en of hij het niveau van het seizoen 2010 weer kan halen. “Hij is jonger dan (Dallas quarterback) Tony Romo, en hij is ongeveer even oud als (Giants quarterback) Eli Manning,” zei Kelly. “De enige reden waarom ik dit vertel is omdat ik dit Michael ook vertelde, en hij besefte het zich niet.”

“Hij kan een balletje gooien”
Vick speelde afgelopen seizoen uiteindelijk in slechts tien wedstrijden en de laatste tegen New York had hij een schamele quarterback rating van 68.4. “Ik heb de tapes bestudeerd en als je naar Michael kijkt zie je hoe sterk hij is. Dat is zo’n geweldig pluspunt,” zei Kelly. “We hebben gekeken naar al zijn skills. En hij kan een balletje gooien hoor.” Bij elkaar opgeteld startte Vick 35 wedstrijden voor Philadelphia in de laatste drie seizoenen en Foles zes. De Eagles scoorden vorig seizoen slecht 280 punten en beleefden losing streaks van acht en drie wedstrijden. Alleen Arizona (250) scoorde minder punten in de NFC.

Op de vraag aan Kelly wie startende quarterback zou worden voor het eerste aanvallende team tijdens training camp, gniffelde hij wat en toonde hij gelijk aan goed om te kunnen gaan met de (Philadelphia) pers. “We doen het alfabetisch. Voornaam? Achternaam? We gooien er een munt over op.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen