‘Miami Heat is het beste team in de NBA’

Door

Mark Cuban, de controversiële eigenaar van de Dallas Mavericks, heeft weer eens wat van zich laten horen. Dit keer gaat het niet over zijn eigen Mavs, maar over de Miami Heat. ,,Ze zijn veruit het beste team in de NBA op dit moment,” aldus Cuban op ESPN. ,,De Heat speelt totaal anders dan andere teams. Dat maakt het enorm lastig om tegen hen te spelen.”

Opvallend is dat zijn eigen Mavs het op dit moment qua resultaten beter doet dan de Miami Heat. ,,Ik zeg ook niet dat de Heat de NBA-titel pakt dit jaar, maar op dit moment zijn ze wel het te kloppen team.” Eerder dit seizoen speelden de Heat en de Mavs tegen elkaar in Dallas. De thuisploeg won eenvoudig, maar het betekende voor de bezoekers destijds wel de laatste nederlaag. Sinds die wedstrijd won de ploeg van LeBron James alle acht volgende wedstrijden en staat het inmiddels bovenaan de Souteast Division.

De Mavs eigenaar, die de club in 2000 kocht en sindsdien het team elk jaar de play-offs zag bereiken, geeft toe dat hij het lekker zou vinden als er niet teveel druk komt te liggen op zijn eigen team. ,,We presteren nu goed, maar het is helemaal niet zo erg als wij wat uit de wind blijven. Laat de aandacht maar lekker naar de andere teams gaan.”

Bron foto: commons.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen