Miami eenvoudig langs Clippers

Door

Los Angeles Clippers @ Miami Heat 89-111

De Miami Heat hebben gisteren een makkelijke zege geboekt op titelkandidaat Los Angeles Clippers. Al snel liep de regerend kampioen uit naar een voorsprong van dubbele cijfers en die gaven ze vervolgens niet meer uit handen. Onder leiding van LeBron James maakte de Heat een zeer geconcentreerde indruk en dat uitte zich in een field goal percentage van maar liefst 69% in de eerste helft. Dat is voor niemand, ook niet voor Chris Paul en Blake Griffin, te stoppen. “Het ging vandaag om het thuisvoordeel. We wilden iedereen laten weten dat thuis niet te verslaan zijn”, sprak James na afloop.

Paul deed voor het eerst sinds weken weer mee met de Clippers, maar zijn rentree was niet bepaald een succes. De point guard van de Clippers werd eigenlijk outplayed door Mario Chalmers, die 18 punten mocht noteren. Paul kwam niet verder dan drie punten. Man van de wedstrijd was LeBron James met 30 punten, 6 assists en 5 rebounds. Dat behaalde hij in slechts drie kwarten, want het vierde kwart mochten hij en Dwyane Wade toekijken vanaf de bank. De Heat moesten het zonder Chris Bosh en Ray Allen doen in de American Airlines Arena. Beide hadden last van de griep.

Brooklyn Nets @ Washington Wizards 74 – 89

De Wizards blijven indruk maken in de NBA. Sinds John Wall terug is laat de ploeg uit Washington zien wel degelijk te beschikken over een flinke dosis talent. De Nets werden ditmaal in eigen huis aan de kant gezet, wat een derde overwinning op een rij betekende voor Wall en co. In het tweede kwart werden de Nets maar liefst 8 minuten van scoren gehouden, waardoor er een comfortabele voorsprong werd genomen en die niet meer uit handen werd gegeven.

Toronto Raptors @ Indiana Pacers 100 – 98

In een spannende wedstrijd hebben de Raptors in overtime gewonnen van het hoger geklasseerde team uit Indiana. Het was al de derde ontmoeting tussen beide teams en en tot dusver leverde het louter spanning en sensatie op. Paul George miste een mogelijk winnend schot in de reguliere speeltijd, waarna Amir Johnson er verlenging uithaalde. Daarin zette Rudy Gay de eindescore op het bord met nog 1.7 seconden te gaan. Er kwam zo een einde aan een winnende reeks van 15 wedstrijden in eigen huis voor de Pacers.

New Orleans Hornets @ Atlanta Hawks 111- 100

Aan de hand van Most Improved Player kandidaat Greives Vasquez hebben de Hornets een knappe overwinning behaald op de Hawks. De point guard noteerde de eerste triple double uit zijn carrière door maar liefst 21 punten, 12 assists en 11 rebounds te noteren. Topscorer van Eric Gordon met maar liefst 27 punten. Grote verschil in de wedstrijd waren de rebounds.

Orlando Magic @ Cleveland Caveliers 108-119

Aan de hand van sterspeler Kyrie Irving hebben de Cavs in eigen huis gewonnen van de Magic. De All-Star was goed voor 24 punten. De ploeg uit Orlando heeft nu 12 potjes op een rij verloren. Irving was te spreken over het resultaat na afloop: “We proberen hier een familie te bouwen. We hebben een goede groep waarvan iedereen een stukje van zichzelf in die familie wil plaatsen.”