Mexico hoopt op rookvrije NBA-game

Door

Minnesota Timberwolves arrive at Arena Ciudad de México

De Minnesota Timberwolves gaan weer proberen om een wedstrijd in Mexico te spelen. Vorig seizoen organiseerde de NBA een wedstrijd in Mexico City die op het laatste moment werd geannuleerd wegens rook in de arena. Toen zouden de Timberwolves tegen de San Antonio Spurs spelen. Vannacht spelen ze tegen een andere ploeg uit Texas, namelijk de Houston Rockets.

Mexico is een belangrijke markt voor de NBA, ondanks dat zal dit pas de tweede competitiewedstrijd zijn die in het land gespeeld zal worden. In 1997 hadden de Dallas Mavericks en Rockets de primeur. Toen was Houston de bovenliggende partij en kan het vannacht de tweede overwinning in Mexico City binnenhalen, als ze weten te winnen van de Timberwolves. De ploeg uit Minnesota zou vorig seizoen ook een wedstrijd spelen in de wereldstad, maar die werd op het laatst afgelast. Een van de generators had last van kortsluiting waardoor er rook vrij kwam in de Arena toen beide ploegen net bezig waren met de warming up.

De organisatie heeft beloofd dat het niet meer zal gebeuren en dat er gewoon voor de tweede keer in de historie een NBA wedstrijd in Mexico City zal plaatsvinden. De Rockets staan tweede in het Westen en zijn onder leiding van een sterk spelende Dwight Howard goed begonnen aan het seizoen. Minnesota is wisselvallig gestart en heeft nog maar twee overwinningen op haar naam staan. De jonge ploeg heeft wel Andrew Wiggins in haar gelederen die wel eens voor mooie dunks kan zorgen in Mexico.

Foto’s: GettyImages

Ook leuk om te lezen