Mets-eigenaar Wilpon haalt hard uit naar eigen team

Door

New York Mets-eigenaar Fred Wilpon heeft maandag in The New Yorker een boekje open gedaan over wat hij nou precies vindt van bepaalde spelers die bij zijn team op de loonlijst staan.

The embattled owner, who became ensnared in Bernard Madoff’s Ponzi scheme and is now being sued for more than $1 billion by the trustee trying to recover funds for Madoff victims, tells the magazine:

Korte stop Jose Reyes was de eerste die aan de beurt kwam. ,,Hij denkt dat hij een Carl Crawford-salaris zal ontvangen bij ons, maar dat gaat zeker weten niet gebeuren.” Crawford tekende aan het begin van dit seizoen een zevenjarig contract ter waarde van 142 miljoen bij de ploeg uit Boston. De 27-jarige Dominicaan zit nu in zijn laatste contractjaar en strijkt daarmee elf miljoen dollar op.

Over Carlos Beltran, rechtsvelder van de Mets, was al niet zo vleiend. ,,Degene die hem dat enorme contract hebben aangeboden toen hij hier tekende lachen wij nu allemaal uit. Dat gaat namelijk nergens over. Hij is nu nog maar 65 tot 70 procent van wat hij destijds was.”

De Mets trokken de 34-jarige Puerto Ricaan in 2004 aan, nadat hij een uitstekend seizoen had gehad bij de Houston Astros. Het leverde hem een zevenjarig contract ter waarde van 119 miljoen dollar, destijds een nieuw clubrecord.

Het was niet alleen maar negatief wat Wilpon riep over zijn team, want David Wright, de 28-jarige derde honkman, kreeg positieve kritieken te horen. ,,Ik vind hem echt een goede speler en een goed persoon. Maar hij is geen superster, dat weer niet.”

Naast zijn zorgen over de spelers van de Mets heeft Wilpon ook nog steeds ‘last’ van Irving Picard, de curator van de failliete investeringsmaatschappij van megafraudeur Bernard Madoff. Hij eist bijna 1 miljard dollar vanwege het aandeel van wat Wilpon had in deze zaak.

Door deze is Wilpon bereidt om 49 procent van zijn aandelen te verkopen voor een bedrag rond de 200 miljoen dollar.

Foto: themetsinsider.com

Ook leuk om te lezen