Meriweather naar Bears, Cards rapen Taylor op

Door

Qua ervaring en diepte was de safety-positie bij de Chicago al tijdens het voorseizoen dungezaaid, en dat was nog voor Craig Steltz en rookie Chris Conte in het laatste oefenduel met de Cleveland Browns geblesseerd afhaakten. Het aantrekken van de bij de Patriots overbodig geworden Brandon Meriweather was dus zeker geen overbodige luxe. Running back Chester Taylor, op zijn beurt gecut door de Bears, vond onderdak bij de Arizona Cardinals.

Meriweather, een first round pick in 2007 en tweevoudig Pro Bowl-ganger, tekende een eenjarig contract in Soldier Field. En hoewel de Bears ervan doordrongen zijn dat New England zelden foutjes begaat wanneer het gaat om personeelsbeslissingen, gaat men er in Chicago vanuit dat de Patriots Meriweather tevergeefs hebben geprobeerd te traden.

Meriweather is de derde voormalige first round pick die dit seizoen aan het roster wordt toegevoegd, nadat ook wide receiver Roy Williams en defensive tackle Omobe Akoye de cut haalden. Vernon Gholston had nummer vier kunnen zijn, maar de Bears hadden al snel in de gaten waarom de New York Jets afstand van hem hadden gedaan.

Meriweather kijkt terug op een wat minder jaar, maar pakte de voorbije drie seizoenen niet minder dan twaalf interceptions. Er waren slechts drie safeties in de NFL die er in diezelfde tijdspanne meer pakten. Een van die interceptions was overigens afgelopen winter, toen de Patriots de Bears met maar liefst 36-7 wegbliezen.

Chester Taylor, die zaterdag door Chicago werd afgestoten, heeft onderdag gevonden bij de Arizona Cardinals. De running back, die vorig jaar voor veel geld van Minnesota naar Soldier Field was gekomen maar een teleurstellend seizoen kende, was min of meer overbodig geworden met de komst van Marion Barber.

Taylor had het overgrote deel van het contract dat hij in Chicago tekende ($7M) al in zijn zak. Voor komend seizoen zou hij recht hebben gehad op $1.25M.

 

1 Reactie
  1. Joep 9 jaar ago

    Merriweather is een goede pick up van de Bears. Ik vind het heel jammer dat hij weg is bij de Pats, maar ja, het zal wel zijn redenen hebben.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen