Mendenhall licht controversiële tweet toe

Door

Pittsburgh Steelers running back Rashard Mendenhall postte een blogpost op woensdag waarin hij zich excuseert voor zijn tweet over de dood van Osama Bin Laden en het ook probeert uit te leggen. Hij veroorzaakte heel wat ophef toen hij op maandag een tweet postte nadat bekend was geworden dat Amerikaanse troepen Bin Laden hadden omgebracht.

,,Welke mens viert er nu de dood van een ander mens?,” schreef hij. ,,Het is vreemd om te zien hoe mensen iemand kunnen haten die ze nog nooit hebben horen praten. We hebben het maar van één kant gehoord…”

Op woensdag probeerde hij dus dat commentaar beter te verwoorden. ,,De controversiële statement die ik maakte was een reactie op de vreugde die ik zag na de moord. Ik denk niet dat dit iets met politiek te maken heeft of met Amerikaanse trots, maar met religie, moraal en menselijke ethiek,” zei de running back.

,,Ik trek de duivelse daden van Bin Laden niet in vraag. Ik geloof dat hij voor God zal moeten verschijnen voor wat hij heeft gedaan. Ik was onze eigen hypocrisie aan het reflecteren. Tijdens 11 september keken we in horror toe toen andere landen de dood van onze mensen aan het vieren waren. Eerder deze week keek de wereld naar ons toen wij de dood van een man aan het vieren waren.”

Hij verontschuldigde zich later ook voor de timing van het bericht. In maart liet de running bacjk zich ook al opmerken toen hij Adrian Peterson, running back van de Minnesota Vikings, steunde toen die zei dat de NFL moderne slavernij is. ,,Iedereen die weet heeft van de slavernij en de NFL kan zeggen dat die twee parallel met elkaar lopen,” tweette de running back toen.

Foto: steelerstoday.com

 

Ook leuk om te lezen