Memphis bezorgt OKC pijnlijke nederlaag

Door

1recap14 Kings verslaan Clippers voor het eerst in twee jaar

Oklahoma City Thunder @ Memphis Grizzlies 89-90 OT

Emotioneel potje basketbal in Memphis. Deze twee concurrenten konden elkaar ook wel eens tegen gaan komen in de playoffs uiteindelijk. En met dat in het achterhoofd is deze eerste klap een daalder waard, zo moet Memphis gedacht hebben. Na het eindsignaal ontplofte het stadion van vreugde en leek het wel alsof de playoffs al begonnen waren. Maar het einde van de wedstrijd was dan ook spannend. Westbrook zorgde ervoor dat zijn Thunder de voorsprong pakte met nog ruim dertien seconden te spelen. Memphis geeft de bal aan Randolph in de hoop dat hij de winnende maakt. Zijn poging gaat nog mis, maar daar is zijn maatje Marc Gasol om de bal binnen te tippen met nog 0.8 seconden op de klok. OKC neemt geen timeout en probeert van eigen helft de bal door de ring te gooien. Dat lukt niet en zodoende winnen de Memphis Grizzlies een spannend potje van concurrent Oklahoma City.

Philadelphia 76ers @ Los Angeles Clippers 72-101

Makkelijke avond voor de Clippers. En daarvoor hoefde er eigenlijk niemand echt grootst te spelen. Chris Paul was wederom, uiteraard, de grote leider bij LA, maar hoefde ook niet vol gas te gaan om de kwakkelende Sixers opzij te zetten. Paul eindigde met 19 punten en negen assists en Caron Butler voegde daar veertien punten aan toe. Topscorer bij de Sixers werd Spencer Hawes met zestien punten. Dat zegt dan ook wel genoeg…

Brooklyn Nets @ Dallas Mavericks 113-96

Brook Lopez en Deron Williams zorgden er ongeveer met z’n tweeën voor dat de Mavericks opzij gezet worden. Lopez eindigde met 38 punten en elf rebounds en Williams was goed voor 31 punten en zes assists. Ook Reggie Evans was belangrijk. Hij trok 22 rebounds naar beneden. Topscorer bij de Mavs werd Dirk Nowitzki met zestien punten.

Golden State Warriors @ San Antonio Spurs 93-104

Tim Duncan staat bijzonder lekker te spelen de laatste tijd. Bij afwezigheid van Parker neemt hij klaarblijkelijk  de meeste last op zijn schouders en kan daar prima mee omgaan. Duncan noteerde 25 punten, dertien rebounds en zes assists. Splitter en Ginobili waren goed voor zeventien en zestien punten. Bij de Warriors gooide Curry er nog 24 punten in, maar het mocht allemaal niet baten.

Washington Wizards @ Phoenix Suns 88-79

Beide teams maakten er een wedstrijd van met uitgebalanceerde scores. De Wizards deden dat alleen net iets beter dan de Suns. Beide teams hadden vijf spelers in de dubbele cijfers, maar bij Washington scoorden die spelers simpelweg meer punten. John Wall werd topscorer met 19 punten en acht assists. Zijn concurrent Goran Dragic scoorden een puntje minder, maar deelde wel elf assists uit.

Ook leuk om te lezen