Memorabele Memorial Day voor Reyes

Door

Het was de langste streak ooit in zijn eigen categorie, maar hij kwam maandagnacht toch eindelijk tot een einde. Jo-Jo Reyes, de linkshandige starter van de Toronto Blue Jays, had al 28 starts op rij geen win gepakt.

Zijn laatste overwinning dateerde van 28 juni 2008 toen hij nog voor de Atlanta Braves speelde. Nadat hij vorige week, grotendeels dankzij Andruw Jones, van de Yankees verloren had, kwam hij gisteren opnieuw een zware tegenstander tegen in de Cleveland Indians.

De Indians zijn de laatste dagen echter een stuk minder goed in vorm dan in voorgaande weken. Reyes maakte hier dankbaar gebruik van door veel slag te gooien en de Indians de kans te geven om zichzelf uit te schakelen.

Lance Nyx zette de Blue Jays in de derde inning op een 2-0 voorsprong met een home run op werper Fausto Carmona, die een inning later nog eens zeven punten tegen kreeg.

Reyes kon na vijf innings helemaal met een gerust gevoel terugkeren op de heuvel, want de Blue Jays hadden inmiddels een 11-1 voorsprong genomen. Reyes kreeg van manager John Farrell de kans om de wedstrijd uit te gooien ondanks het feit dat hij na 8 innings al ver over de 100 pitches zat.

Hij gooide de negende inning uit zonder in de problemen te komen en pakte zo met een complete game zijn eerste win in bijna drie jaar. In zijn negen innings kreeg hij acht honkslagen tegen en gooide hij vier keer drie slag.

De overwinning werd door Reyes en zijn teamgenoten groots gevierd en Reyes kreeg na de wedstrijd, alsof hij de walk-off hit geslagen had, een ton met gatorade over zich heen gegooid. In een reactie na de wedstrijd liet hij weten zijn teamgenoten erg dankbaar te zijn en blij te zijn dat hij eindelijk van deze negatieve reeks af was.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen