‘Melo’ koopt Amerikaans voetbalteam

Door

New York Knicks v Phoenix Suns

In navolging van LeBron James heeft ook Carmelo Anthony zich in de voetbalwereld gestort. De basketballer is de eigenaar geworden van Puerto Rico FC, een voetbalclub die vanaf 2016 zal spelen in de NASL (North American Soccer League). De club zal zijn wedstrijden spelen in Bayamón Puerto Rico.

De NASL is de tweede divisie in de Noord-Amerika, onder de Major League Soccer. Melo blijkt een grote voetbalfan te zijn en bezoekt regelmatig wedstrijden. “Ik heb altijd een passie gehad voor voetbal, maar heb die altijd verborgen gehouden. Ik bezoek regelmatig wedstrijden”, aldus de forward van de New York Knicks.

Behalve zijn passie voor het voetbal is Anthony ook verliefd op het eiland Puerto Rico, waar zijn vader is geboren. “De afgelopen zes jaar zag ik dat het land iets miste. Ze hadden niet iets waar ze trots op konden zijn en dat het van hun was.” Daar komt nu dus een verandering in met de oprichting van Puerto Rico FC.

Naast Anthony heeft ook LeBron James een aandeel in een voetbalteam, al is dat veel lager. James is met een investeringsgroep deels eigenaar van Liverpool FC.

Ook leuk om te lezen