Melo groots tegen Magic, Celtics back on track

Door

1recap1

New York Knicks @ Orlando Magic 114 -106
Na het fantastische begin van het seizoen verstomde de geluiden over Carmelo Anthony’s kansen voor de MVP titel. Hij speelde zeker niet slecht, maar mede door blessures haalde hij niet het niveau van november. Tegen Orlando Magic deed hij dat wel. Met veertig punten, zes assists en zes rebounds hielp hij eigenhandig de Knicks aan de overwinning. In het vierde kwart alleen maakte Anthony zestien punten, dat was er een minder dan het hele Orlando-team in dat kwart. Voor de Magic hadden Arron Afflalo (29 punten), Jameer Nelson (29 punten) en Nikola Vucevic (11 punten, 18 rebounds) een goede avond.

Boston Celtics @ Atlanta Hawks 89 -81
De Boston Celtics zijn bezig met een comeback naar de top van de Eastern Conference en konden daarbij de overwinning tegen de Atlanta Hawks goed gebruiken. In de Eerste helft leek het er alleen niet op dat ze deze wedstrijd ook daadwerkelijk zouden winnen. Het verschil was op het hoogtepunt zeventien punten in het voordeel van de Atlanta Hawks. Na rust waren de rollen volledig omgedraaid. In het derde kwart scoorde de Celtics drieëndertig punten tegen maar negen van de Hawks. Rajon Rondo noteerde met veertien punten, elf rebounds en tien assists zijn tweede triple double van het seizoen en Paul Pierce werd met zesentwintig punten topscorer voor de Celtics. Bij Atlanta was het vooral de Lou Williams show, hij had met achtentwintig punten qua punten zijn beste wedstrijd van het seizoen.

Houston Rockets @ Cleveland Cavaliers 112 – 104
Het was de wedstrijd van de regerende Rookie of the Year tegen de regerende Sixth Man of the Year. De Zesde man won. James Harden noteerde zijn zestiende opeenvolgende wedstrijd waarin hij meer dan twintig punten scoorde. Harden was met negenentwintig punten topscorer voor de Houston Rockets en hielp zijn team ook nog eens met zeven steals. De voormalig Rookie, Kyrie Irving, deed het met dertig punten en zes assist zeker niet minder goed, maar kreeg te weinig hulp van zijn team om de wedstrijd te winnen.

Milwaukee Bucks @ Indiana Pacers 80 -95
Is Roy Hibbert zijn contract van 58 miljoen dollar waard? Dat is een vraag die menig Pacer-fan zich de afgelopen maanden gesteld heeft. Feit blijft dat als de Pacers het niet betaald hadden, dan had Hibbert nu in Portland gespeeld en dan was deze wedstrijd waarschijnlijk gewonnen door de Milwaukee Bucks. Hibbert was energiek, aanspeelbaar en knokte voor iedere bal. Het leverde hem twintig punten, vijftien rebounds (waarvan elf aanvallend) en vijf geblokte schoten op. Voor de Bucks was Monta Ellis met eenentwintig punten, Larry Sanders had twaalf punten en twaalf rebounds.

Sacramento Kings @ Brooklyn Nets 93 -113
De Brooklyn Nets maakte korte metten met de Sacramento Kings en ze deden dat in stijl. Twintig punten verschil en zes spelers die tussen de veertien en achttien punten scoorde. Daar was voor de Kings weinig tegen te beginnen. De Nets schoten in de eerste helft maarliefst 67.5 procent vanuit het veld. DeMarcus Cousins verhoogde zijn trade-waarde nog maar eens door achtentwintig punten te maken en daarbij elf rebounds te noteren voor Sacramento.

Ook leuk om te lezen