Megacontract houdt Ryan Getzlaf in Anaheim

Door

Anaheim Ducks v Phoenix Coyotes

Ryan Getzlaf blijft ook de komende acht seizoenen verbonden aan de Anaheim Ducks. De aanvoerder van de ploeg uit Californië tekent een nieuwe deal ter waarde 66 miljoen dollar. Het megacontract maakt hem een van de best verdienende spelers in de league.

De deal is opvallend prijzig. Komend seizoen daalt de salary cap als gevolg van de lock-out en de verwachting was dat spelers met aflopende contracten daar de dupe van zouden worden. Getzlaf is echter alles behalve een slachtoffer en krijgt een contract van ongekende hoogte. Een cap hit van 8,25 miljoen dollar of hoger geldt op dit moment alleen voor Eric Staal (Carolina), Sidney Crosby, Evgeni Malkin (beide Pittsburgh) en Alex Ovechkin (Washington).

Wat tijdens de onderhandelingen in Getzlaf voordeel zal hebben meegespeeld is het feit dat zijn teamgenoot Corey Perry zo goed als zeker free agent wordt. Als de Ducks dus niet zonder met lege handen wilden achterblijven deze zomer, moesten ze ruimschoots boven de marktprijs betalen aan Getzlaf, die hen met deze deal bepaald geen vriendendienst deed.

Het nieuwe contract van Getzlaf bevat namelijk ook een no-move clause, wat betekent dat de Ducks hem niet zonder zijn toestemming mogen traden of naar de AHL minor league mogen sturen.

De 27-jarige Canadees is echter wel een franchise center, waar je een uitstekend team omheen kunt bouwen. Dat wordt door de fikse cap hit misschien een tikje lastiger, maar het geeft de Ducks wel kansen om ook volgend seizoen hun huidige succes voort te zetten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen