Meester Meijer: Law and Order NFL-series

Door

meetlat

Soms bestraffend en genadeloos. De andere keer complimenteus en vleiend. In ieder geval altijd duidelijk en beargumenteerd. De acties en prestaties van de Amerikaanse sporters, coaches of sportploegen worden getoetst middels De Meetlat van Meester Meijer. Durven ze met hun rapportcijfer naar hun moeder?

Ryan Dempster – 8

World Series - St Louis Cardinals v Boston Red Sox - Game SixNee zeggen tegen een jaarsalaris van 13 miljoen plus dollar doe ik niet vaak. Vermoedelijk geldt dat niet alleen voor ondergetekende. Maar dat is wel wat Ryan Dempster deze week deed. Nou, kan de 36-jarige pitcher wat makkelijker praten dan de meesten van ons, aangezien hij al 89 miljoen dollar verdiend heeft in The Big Show.

Ondanks een nog eenjarig contract bij de winnaar van de World Series ziet de notoire grappenmaker af van een seizoen doorspelen. Het zweverige antwoord is dat het juiste gevoel ontbreekt. Hoe geiten wollen sok dat mag zijn; het is wel eerlijk. Dempster zegt dat hij het gevoel heeft niet alles te kunnen geven in 2014. Daar heeft hij niks aan, zijn team incluis, dus stekker eruit.

Het is een voorlopig doei zegt Dempster. Pensionado worden, is hem nog een brug te ver, maar dat lijkt realistischer dan een comeback op bijna 38-jarige leeftijd. Het P-woord krijgt hij (nog) uit z’n strot. Laten we eerlijk wezen: is een afscheid van de MLB met een ring niet het mooiste goodbye? Derek Jeter hoopt op dit scenario.

 

Danny Granger – 7

Indiana Pacers v Atlanta HawksDoorselecteren is een pijnlijk proces. Voor het resultaat moet vaarwel worden gezegd tegen bepaalde spelers. Basketballers die (lang) het gezicht van een team/franchise waren, maar nu niet meer in het totaalplaatje passen van de beleidsmakers.

Beste voorbeeld van deze clubtragiek is Danny Granger. Voor hem is geen plaats meer bij de Pacers. Dat zat er al dik in sinds zijn terugkeer van een hardnekkige blessure. Indy gaat voor de titel. Dat is legitiem en vrij realistisch. De ploeg van Frank Vogel is uitgebalanceerd. Basketball van niveau met sterkhouders als Paul George, Roy Hibbert, David West en Lance Stephenson.

Met recht een topteam. Dan mag je vijf keer op rij topscorer van jouw team zijn geworden; het is nu tijd om te vertrekken. ‘Sjenk joe’, zoals ome Mart zou zeggen en veel succes bij de 76ers. Danny The Lone ‘Granger’ mag nu gaan bouwen in Phillie. Hopelijk voor hem wordt hij niet de eeuwige Bob de Bouwer.

 

Law and Order – de NFL-series -4

Baltimore Ravens v Denver BroncosMoord, doodslag, mishandeling, seksuele escapades hier en daar, rijden onder invloed van alcohol, drugs. Law and Order kan met gemak een eigen serie maken op basis van NFL offseason-verhalen. Laat Jeff Goldblum met z’n onderzoeksteam maar in de wereld van de overgespierde heren duiken en hun illegale uitspattingen. Uiteraard staat vooraf netjes vermeld dat de verhalen fictief zijn en niet op waarheid berusten. Aha.

Russell Wilson moet zich nog melden bij de Texas Rangers om Spring Training bij te wonen of de eerste NFL’ers bereiken het politienieuws alweer. Het teken dat het offseason weer begonnen is. Ray Rice (Ravens) sleurt zijn verloofde over straat, Fred Davis (Redskins) rijdt dronken rond en oud-NFL’ er Darren Sharper wordt onder andere beschuldigd van verkrachting. De verhaallijnen zijn er. Nu de filmlocaties nog.

Het verlangen naar september, naar mooie en keiharde sport, is nog nooit zo groot geweest. Geef mij maar drama op het veld!

 

Foto’s: Getty Images

 

 

Ook leuk om te lezen