Meester Meijer: Die Wil Niet

Door

meetlat

Soms bestraffend en genadeloos. De andere keer complimenteus en vleiend. In ieder geval altijd duidelijk en beargumenteerd. De acties en prestaties van de Amerikaanse sporters, coaches of sportploegen worden getoetst middels De Meetlat van Meester Meijer. Durven ze met hun rapportcijfer naar hun moeder?

D Will (niet) – 5

Brooklyn Nets v Miami Heat - Game OneIk zie hem nog zitten voor de camera van de NOS. Spelen in de NBA kon niet vanwege een lock-out en zo had Deron Williams zijn vleugels voor een miljoen dollar per maand uitgeslagen naar Turkije. ‘Zijn’ Besiktas moest Europees spelen tegen Leiden en daar zat hij dan. Ongeïnteresseerd. Uitgestreken smoelwerk en vooral heel veel dooddoeners.

Nee, een spreker is D-Will bepaald niet. Sprankelend is het niet en dat geldt eigenlijk ook voor zijn basketball. Ik kan zo moeiteloos tien point guards opnoemen die beduidend meer energie in een wedstrijd stoppen, een veel betere distributeur zijn, beter schieten en die de kwaliteit hebben hun team op sleeptouw te nemen. Daarom wordt de Net in huize Meijer Die Wil Niet genoemd.

Vervelende lichaamstaal. Verongelijkt gezicht. Weinig daden.  Hoe D Will aan een goede reputatie komt binnen de NBA is mij een raadsel. Zijn cijfers worden er ook allemaal niet beter op. In de play-offs was hij ook niet de gangmaker waar Jason Kidd op hoopt.

Maar wat blijkt, D Will kampt al twee jaar met blessureleed. Hij ging van spuit naar spuit en nu is het echt tijd voor een operatieve ingreep. Laat de arts een wonder verrichten en niet alleen zijn enkels beter maken, maar wellicht kan hij het vuurtje in de speler aanwakkeren.

Tommy J. – 5

Miami Marlins v San Diego PadresDe vermaarde terrorist Tommy J. raast als ’n malle door het MLB-landschap. De ene na de andere pitcher wordt slachtoffer van zijn nietsontziende sloopwerk. Zo is The Big Show nu beroofd van José Fernandez; de 21-jarige ace van de Miami Marlins.

Zien we hem ooit nog terug op de heuvel? En zo ja, in welke conditie verkeert hij dan? Voorlopig is de diagnose dat Fernandez, na zijn Tommy John operatie, een revalidatieperiode ingaat die tussen de twaalf en achttien maanden ingaat. Met een beetje pech keert de Marlin pas terug in 2016!

De jonge werper is echt niet de enige in de MLB. Ellebogen breken als pretzels momenteel. Is dat gewoon domme pech of worden de pitchers niet goed gebruikt? Welk aandeel hebben de clubs/pitchingstaffs hierin? Of zijn de vele ernstige blessures het voorbeeld dat het gooien niet gezond is?

Wie het weet mag ’t zeggen. Het is voer voor een interessante discussie en verder onderzoek naar de oorzaken van de knappende gewrichten. De Marlins verklaren hun jonge pitcher altijd goed in de gaten te hebben gehouden qua rust en pitchcount. De bijna ongrijpbare 21-jarige is net zoals zoveel anderen te grazen genomen door het grotere ongrijpbare fenomeen. Baas boven baas. Helaas…

 

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen