McHale nieuwe coach van Rockets

Door

Boston Celtics legende Kevin McHale zal de nieuwe coach worden van de Houston Rockets. Boston Celtics assistant coach Lawrence Frank en Dallas Mavericks assistant coach Dwane Casey waren de andere kandidaten om Rick Adelman te vervangen.

De voormalige general manager van de Minnesota Timberwolves was al tweemaal interim coach bij Minnesota en won er 39 van de 94 wedstrijden. Zijn hoogtepunt bij de Timberwolves kwam er in 1995 toen hij Kevin Garnett naar het team haalde uit high school.

Houston heeft de afgelopen twee seizoenen de play-offs gemist, mede door de blessureleed van center Yao Ming. Sinds het seizoen 2008-2009 kwam hij nog maar vijf wedstrijden in actie. Dat jaar raakte Houston wel in de halve finale van de Western Conference.

Kevin McHale werd als derde pick overall gekozen in de 1980 NBA Draft en speelde zijn volledige loopbaan bij de Boston Celtics. Hij won er drie maal het kampioenschap. Samen met small forward Larry Bird en center Robert Parrish vormde hij de originele ‘Big Three’. Zijn nummer 32 werd geretired door de Celtics, hij werd benoemd tot één van de 50 beste spelers uit de geschiedenis van de NBA en kreeg in 1999 zijn buste in de Hall of Fame.

Foto: cdn.faniq.com

 

Ook leuk om te lezen