McCourt eist verkoop Dodgers

Door

Jamie McCourt, Ex-CEO van de Los Angeles Dodgers, heeft aan de rechter gevraagd om het team te verkopen. Volgens McCourt heeft haar ex-man het team slecht geleid sinds ze werd ontslagen twee jaar terug en zorgde hij bijna voor het faillissement bij één van de succesvolste ploegen uit de geschiedenis van de MLB.

De vraag aan de rechtbank komt er minder dan een maand nadat MLB-commissaris Bud Selig voormalig voorzitter van de Texas Rangers Tom Schieffer aanstelde om een oogje in het zeil te houden in LA. Er doken vragen op rond de financiële situatie van het team. Een oplossing voor het huidige drama, dat begon eind 2009, is dichterbij dan ooit.

Op 22 juni zal rechter Scott Gordon een hoorzitting houden om de argumenten te aanhoren waarom de Dodgers moeten verkocht worden. Toen Frank McCourt zei dat hij na de scheiding enige eigenaar van de Dodgers was, liet Gordon het document nietig verklaren. Dat zorgde ervoor dat Jamie McCourt mede-eigenaar werd.

Buiten de rechtbank zeiden de advocaten van Jamie McCourt dat hun cliënt niet meer kan zien wat er allemaal gebeurt met het team. ,,Zoals ik steeds zei is mijn doel om dit probleem op te lossen voor mijn familie met de beste bedoelingen voor de fans, spelers en franchise,” zei ze. ,,Deze zet zal hopelijk een stap zijn in de goede richting.”

De Dodgers kunnen een deal sluiten met FOX wat hen 3 miljard dollar kan opleveren. Maar volgens Frank McCourt kan dit niet worden bereikt omdat Jamie McCourt openlijk heeft gezegd dat ze als mede-eigenaar haar veto zal gebruiken tegen de mogelijke transactie.

Foto: www.boston.com

 

Ook leuk om te lezen