Mazzeltje helpt Tigers aan winst

Door

 

De ALCS is weer spannend. De Detroit Tigers wisten vannacht met 7-5 te winnen van de Texas Rangers en daardoor vliegen beide teams terug naar Texas voor een Game 6. De twee ploegen hadden hun aces op de werpheuvel en dit keer kwam Justin Verlander als winnaar naar boven.

Man of the match is zonder twijfel het derde honk, dat er voor zorgde dat Miguel Cabrera niet in een potentieel dubbelspel terechtkwam, maar dat hij een RBI-double sloeg. De geslagen bal door Cabrera bal vloog tegen het derde honk omhoog over Adrian Beltre heen het linksveld in.

De tweehonkslag kwam na een honkslag van Ryan Raburn. Na de single en de double kwam een triple van Victor Martinez en een homerun van Delmon Young, waardoor de eerste vier slagmannen uit de inning voor een cycle zorgde. Nog in de goede volgorde ook. Voor Young was het de tweede homerun van de avond en ook de tweede tegen C.J. Wilson. Door de sterke inning kwamen de Tigers op een 6-2 voorsprong, die ze een inning later met nog een punt uitbouwde.

In de achtste en negende inning klopten de Rangers flink aan de deur bij eerst starter Verlander en daarna zijn reliever Phil Coke. Nelson Cruz maakte er in de een-na-laatste inning weer een wedstrijd van door een two-run-homerun (zijn vijfde dinger in vijf ALCS wedstrijden) en in de negende inning stond het gelijkmakende punt op het eerste honk. Gelukkig voor de Tigers wist Mike Napoli geen gebruik van de situatie te maken en ging hij makkelijk uit op het tweede honk.

Zaterdag zullen het Game 2 starters Max Scherzer en Derek Holland zijn die het tegen elkaar opnemen. De Tigers moeten winnen om een beslissende Game 7 te forceren. Als de Rangers winnen zitten ze voor het tweede achtereenvolgende jaar in de World Series.

Foto: sportsfantalking.com

1 Reactie

Ook leuk om te lezen