Mavs verliezen opnieuw ondanks rentree Nowitzki

Door

De eerste wedstrijd na zijn blessure was voor Dallas Mavericks-center Dirk Nowitzki niet van lange duur. Met 7 punten en 4 rebounds werd hij er in de achtste minuut van het derde kwart er uitgestuurd door de scheidsrechters vanwege constante aanmerkingen op de leiding.Mede door (te) korte speeltijd van de Duitser verloren de Mavs opnieuw en ditmaal waren de Memphis Grizzlies te sterk met 70-89.

Zach Randolph was weer eens de grote man bij de Grizzlies met 23 punten en 20 rebounds. Rudy Gay voegde 16 punten toe aan het totaal. Het moment dat Nowitzki het veld moest verlaten was volgens Grizzlies-coach Hollins een belangrijk moment: ,,Zonder Nowitzki in het veld konden we meer ons eigen spel spelen. We konden compact verdedigen. We verdedigden aardig, maar ik kan niet zeggen dat wij er voor zorgden dan Dallas op hun beste dag niet aan de bak kwam.”

Coach Hollins doelde op de blessures bij de Mavericks en het vertoonde spel van het team uit Dallas. Nowitzki was net terug en center Tyson Chandler werd gemist door ziekte. Met vijf verloren wedstrijden op rij voor de Mavericks hopen ze, met Nowitzki terug, snel weer wedstrijden te gaan winnen zoals ze dat eerder dit seizoen deden. Shooting guard, Jason Terry zei het volgende: ,,We zitten gewoon niet in een goed ritme op het moment. Geef maar de schuld wie of wat je wilt. Hoe dan ook is het aan ons om er iets aan te doen.” Zonder de Duitse center verloren de Mavs zeven van de negen wedstrijden tijdens de afwezigheid van hun sterspeler.

Het team schoot slechts 32% van de schoten raak van het veld. Een plaatje dat past bij een team zonder ritme. Nowitzki: ,,Het kan bijna niet slechter dan dit. We moeten keihard werken om uit dit dal te klimmen.”

De Mavericks kunnen deze stap proberen te zetten tegen de Detroit Pistons, waar zij maandag op bezoek gaan. De Pistons zijn een van de slechtste teams uit de NBA. Dit biedt mogelijkheden voor een team dat op zoek is naar vorm. Vooralsnog staat het team uit Texas op de vijfde plaats in het westen met 26 keer winst en 13 keer verlies.

De Grizzlies staan negende in het westen met 19 gewonnen wedstrijden en 21 verloren. Ze hebben twee wedstrijden minder gewonnen dan de nummer acht, de Portland Trailblazers. Het team heeft maandag een lastige wedstrijd als ze de Chicago Bulls ontvangen.

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd Mavericks – Grizzlies.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen