Mavs hebben genoeg aan playoffvonk

Door

Een vonkje playoffvorm was genoeg voor de Dallas Mavericks om het zwalkende Utah Jazz toch nog met ruime cijfers aan de kant te zetten. Door de 94-77 zege slaagden de Mavs voor hun eerste van zes examens op vreemde bodem.

In Dallas waren ze meer dan tevreden met het resultaat, want voor het eerst sinds 2004-2005 sweepten zij de Jazz, maar tevens was het een goede start van hun road trip. Met gezonde spanning waren de Texanen naar Salt Lake City afgereisd. Een goede test om te kijken hoe de ploeg buitenshuis reageert op opponenten die alles geven om nog mee te kunnen doen aan het toetje na het reguliere seizoen.

,,Iedere wedstrijd op deze trip zal zo zijn als deze wedstrijd. Teams vechten wanhopig voor hun playoffeven of hun playoffpositie. Je weet dat er veel emotie bij komt kijken en dat het publiek daar totaal in opgaat. Ik hou daar van. Ik denk dat het goed voor ons is,” waren de woorden van Mavericks-coach Rick Carlisle. Hierna volgen nog ontmoetingen bij de Suns, de Clippers, de Lakers, Golden State en Portland.

De Mavs beslisten het duel in het vierde kwart, want na zo’n 42 minuten basketbal was het gewoon een close game. Niet voor niets werd de stand negen keer gelijkgetrokken en waren er 14 lead changes.

Halverwege het beslissende kwart ging het gas erop bij Dallas, dat binnen een mum van tijd een comfortabele voorsprong had. De 68-70-tussenstand was in ongeveer 2,5 minuut omgeturnd in een comfortabele 81-70. Mede dankzij 10 van Jason Tery’s 22 punten scoorden de gasten in totaal 36 punten.

En achterin gooiden ze de boel op slot. Utah kwam tot 17 punten ,al waren dat er wel weer 4 meer dan in het derde kwart, waarin beide ploegen nauwelijks het net wisten te vinden (15-13).

,,In het vierde kwart deden we wat moesten doen,” aldus Terry, topschutter van de avond. ,,We waren op beide kanten van de vloer de baas.”

,,Zij heersten in de paint. Op alles wat we wilden doen hadden ze een antwoord. Probeerden we inside te gaan, dan deden ze hun werk goed. Ze waren gewoon heel actief en dat was moeilijk voor ons,” analyseerde Jazz-forward C.J.Miles na een nieuwe verliespartij.

Zie hier de samenvatting tussen de Mavs en de Jazz.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen