Mavericks willen beter spelen in tweede wedstrijd

Door

De Dallas Mavericks hebben wat twijfel gezaaid bij de Los Angeles Lakers. Ze hebben wedstrijd 1 gewonnen thuis bij de huidige kampioenen en hebben zo het thuisvoordeel afgenomen.

,,Ik ben toch wat bezorgd,” zei sterspeler Kobe Bryant na het 96-94 verlies tegen de Mavericks. ,,Dat team kan ons verslaan, dat is duidelijk. We moeten zorgen dat we klaar zijn voor wedstrijd 2.”

Het is ook duidelijk dat de Mavericks denken dat ze de Lakers kunnen verslaan. ,,We zijn niet gelukkig nu. We zijn niet voldaan,” zei Jason Terry, die 15 punten scoorde tegen de Lakers. ,,We speelden nog geeneens ons beste basketbal. Toen we onze gametape bekeken zagen we dat het toch zo goed niet was.”

Mavs’ forward Dirk Nowitzki, die 28 punten en 14 rebounds had, ging akkoord met die uitspraken. ,,Het is zeker een geode overwinning voor ons, maar als je naar hun laatste series kijkt, ze verliezen de eerste wedstrijd maar winnen de volgende twee en hebben het weer onder controle,” zei Nowitzki. ,,We moeten er zeker voor gaan woensdagavond in de tweede wedstrijd.”

De Lakers gaven de bal vijf maal aan Bryant in de laatste drie minuten en dat levered twee punten en twee turnovers op. Hij schoot ook de potentiële wedstrijdwinnende driepunter, maar die belandde op de ring.

,,Toen hij die schoot durfde ik niet kijken,” zei Dallas’ guard Jason Kidd. ,,Ik luisterde naar het publiek.”

De stemming in de kleedkamer van de bezoekers was niet vrolijk, eerder geconcentreerd. De Mavericks denken maar aan één ding: hoe ze wedstrijd 2 ook kunnen winnen. ,,Wij willen beter spelen, zodat de kans nog groter wordt dat wij woensdagavond de Lakers zullen verslaan. Want daar geloven wij heilig in,” erkende Nowitzki.

Foto: img.dailymail.co.uk

 

Ook leuk om te lezen