Mavericks verrassen Spurs nu wél

Door

BannerPlayoffs

De Dallas Mavericks hebben woensdag gedaan wat ze zondag op een haar na niet lukten: de San Antonio Spurs verslaan. Waar Dallas zondag nog een flinke voorsprong uit handen liet glippen, lieten de mannen van coach Rick Carlisle het dit keer niet zo ver komen. Dankzij een zeer gebalanceerde scorelast maakten de Mavs zich alleen maar verder los van de Spurs: 113-92.

Op de avond dat Coach Gregg Popovich de Coach of the Year Award kreeg konden zijn als eerste geplaatste Spurs voor het eerst in tien wedstrijden niet winnen van de Mavericks. De Spurs hadden 22 turnovers en alleen Manu Ginobili deed met 27 punten écht van zich spreken.

Veteraan Shawn Marion en Monta Ellis waren de statistieke leiders van het winnende team, met 21 en twintig punten respectievelijk. Het waren echter de zes steals die ze samen hadden, die misschien nog wel belanrijker waren. In totaal pakten de Mavs dertien ballen af, de Spurs slechts één. Dirk Nowitzki was goed voor zestien punten in de belangrijke uit-overwinning van Dallas.

Recap:

Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen