Mavericks breiden zegereeks verder uit

Door

De Dallas Mavericks zijn op dit moment niet te stoppen. Woensdagavond behaalden de ploeg van coach Rick Carlisle de tien achtereenvolgde zege dankzij een 102-100 overwinning op de Sacramento Kings.

Het was niet de avond van sterspeler Dirk Nowitzki. Slechts vier van zijn veertien schoten vielen binnen tegen de Kings. Daarnaast zat hij een groot gedeelte van het duel in foutenlast. Hij eindigde met slechts tien punten en zes rebounds.

Grote uitblinker daarentegen was Jose Barea (foto), die vanaf de bank goed was voor 20 punten. Het grootste gedeelte van die punten scoorde hij in het vierde kwart, toen hij Nowitzki kwam vervangen. De Duitser had op dit moment last van zijn pols. Barea was goed voor 15 punten in het laatste kwart. ,,Ze bleven mij maar de bal toespelen. Dat ging lekker, want bijna alles wat ik gooide viel binnen,” aldus de uitblinker. ,,Ik houd er van veel de bal te krijgen. Alleen dan kan ik mooie dingen laten zien.”

Het is voor de tweede keer dit seizoen dat de Mavs tien wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Hun eerste seizoen, tussen 20 november en 11 december, leverden uiteindelijk twaalf overwinningen totdat er op 13 december van de Milwaukee Bucks met 103-99 verloren werd.

De Mavericks blijven door de zege tweede in de Western Conference, terwijl de Kings daar de laatste positie bezitten.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Mavs en de Kings.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen