Mavericks blijven prijzen pakken

Door

And the winner is…nou voornamelijk de Dallas Mavericks. De succesploeg uit Dallas keerde woensdag met drie ESPY’s (excellence in sports performance yearly awards) terug uit het Nokia theater in Los Angeles; zeg maar de jaarlijkse Oscars voor sportprestaties van ESPN.

Met het binnenhalen van de allereerste titel hebben de Mavs veel goodwill gekweekt bij onder andere fans, sportjournalisten, sportbestuurders en ESPN-prominenten. Indrukwekkend was de run naar de finals. Zo sweepten Dirk Nowitzki en Freunden onderweg de Los Angeles Lakers; op dat moment titelhouder. En in de NBA Finals kwam Dallas terug van een 2-1 achterstand tegen de Miami Heat.
Hun succes hebben ze te danken aan vechtlust en een hardwerkende eenheid met een Duitser als absolute uitblinker.

Al met al heeft dit blijkbaar flink kunnen bekoren. Zo werden de Mavs uitgeroepen tot ploeg van het jaar, Nowitzki tot beste mannelijke atleet en is Rick Carlisle de beste coach/manager van het afgelopen seizoen. ,,Ik voel me zo nederig en vereerd door dit. Dit is zo’n ongelooflijk jaar geweest voor iedereen van de Mavericks”, zei de MVP van de NBA Finals na de uitreiking, waar hij met de hele ploeg, technische staf en eigenaar Mark Cuban aanwezig was. Waarschijnlijk een toegestane samenscholing tijdens de NBA-lockout.

Blake Griffin was de andere speler van de NBA die in de prijzen viel. Het oermens van de Los Angels Clippers werd uitgeroepen tot de sportman die de beste doorbraak kende in 2010-2011.

Best Championship Performance ging niet naar Nowitzki, maar deze eer viel tijdens de 19de uitreiking van de awards te beurt aan Tim Thomas; de goalie van de Boston Bruins. In de series tegen de Vancouver Canucks die over de volle 7 wedstrijden stopte hij 238 van de 246 pucks die op hem afgevuurd warden. ,,Het is nu een maand terug, maar het besef wat dit betekent voor de stad en de hele New England-streek is er nog steeds niet”, verklaarde de doelverdediger.

De beste wedstrijd in de laatste jaargang was het duel tussen de Philadelphia Eagles en de New York Giants. De thuisploeg leek af te stevenen op een ruime en gemakkelijke zege, maar verspeelden de voorsprong. Philadelphia scoorde 28 punten in de laatste 7.18 minuten en zegevierde in december met 38-31. Met deze overwinning namen zij ook direct de eerste plaats over in de NFC East van de Giants.

Super Bowl MVP Aaron Rodgers van de Green Bay Packers is de beste speler van de NFL. Pitcher Roy Halladay van de Philadelphia Phillies won het MLB-equivalent.

Foto: img.ibtimes.com

Ook leuk om te lezen