Matt Harvey’s fastball is baseball porno

Door

Miami Marlins v New York Mets

Noem de naam van Matt Harvey en New York Mets fans beginnen spontaan te giechelen. Nu bijna alle starters twee keer aan de beurt geweest zeggen geavanceerde stats als ERA+ en hits per negen innings dat hij één van de beste starters is tot nu toe.

De conventionele stats zeggen niets anders: twee wins, veertien innings pitched, negentien strikeouts, twee hits tegen en vier walks. Harvey is dealing en dat is precies wat de Mets nodig hebben nu Johan Santana waarschijnlijk niet en wellicht nooit meer in actie komt voor de Metropolitans.

Fastball

De 23-jarige Harvey werd als zevende gekozen in de draft van 2010 en maakte vorig jaar zijn debuut (2.73 ERA in bijna zestig innings). Dat betekent dat hij officieel geen rookie meer is, aangezien hij meer dan vijftig innings heeft geworpen.

Dit is echter wel zijn eerste volledige jaar in de Major Leagues. Hij is onderdeel van een nieuwe generatie aces, waar ook Stephen Strasburg en in de toekomst wellicht Shelby Miller van de St. Louis Cardinals toe behoren.

Niet alleen op de statspagina’s ziet Harvey er heel goed uit, ook op tape. Zijn fastball heeft een geweldige ‘tail’ aan het einde, bijvoorbeeld zoals vorige week tegen Cameron Maybin van de San Diego Padres. En ja, dat is wèl een strike.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen