Matt Dodge ondanks blunder nog steeds zelfverzekerd

Door

Eén dag na het debacle tegen de Philadelphia Eagles kwamen de New York Giants maandagmiddag weer bijeen voor een training. Onder hen bevond zich ook kicker Matt Dodge, die met een mistrap de ondergang van de Giants zondagavond inzette.

,,Ik zag dat mijn kluisje nog steeds in de kleedkamer hing, dus dat is een positief teken,” sprak de rookie na afloop van de training. ,,Ik heb nog steeds vertrouwen in mijn eigen kunnen, dat lijkt mij logisch. Ik weet dat ik zondag heb gefaald, maar ik ben nog steeds met mijn borst vooruit van het veld gelopen na de wedstrijd.”’

Dodge had instructies gekregen, met nog slechts viertien seconden op de klok, om de bal buiten te trappen, maar zijn trap belandde rechtstreeks bij Eagles-wide receiver DeSean Jackson. Die liep vervolgens 65 yards langs iedereen, scoorde een touchdown en zorgde hiermee voor een krankzinnig einde van een prachtige wedstrijd.

Giants-coach Tom Coughlin ontkende het bericht dat hij gesproken zou hebben met Giants-General Manager Jerry Reese over het contracteren van een nieuwe kicker voor het duel van komend weekend tegen de Green Bay Packers.

Dodge had de uren na de wedstrijd niet getwijfeld over zijn toekomst bij de Giants, maar gaf wel toe dat hij wekelijks onder druk staat. ,,Dat weet je in de NFL. Elke week sta je in de schijnwerpers. Als je dan een week niet presteert, zoals ik zondag deed, weet je dat je het lastig krijgt. Gelukkig sta ik hier nog steeds.”

Ook leuk om te lezen