Matsuzaka bewijst zichzelf en Red Sox goede dienst

Door

Na twee slechte optredens in het prille seizoen, stond er voor Daisuke Matsuzaka maandag een belangrijke wedstrijd op het programma. De Boston Red Sox konden niet nog een slecht optreden gebruiken van de Japanner, gezien hij in zijn vorige twee wedstrijden dramatisch had lopen pitchen.

Matsuzaka stelde ditmaal geen teleur, waardoor de ploeg van Terry Francona vrij eenvoudig de Toronto Blue Jays met 9-1 versloegen.

De rechtshandige pitcher kreeg slechts één geslagen bal tegen hem in zeven innings en legde hiermee de basis voor de derde zege op rij voor de Bostonians. De overwinning had ook nog wat extra waarde voor de Japanner, aangezien hij het maandag opnam tegen John Farrell, zijn voormalig pitching coach bij de Red Sox.

,,Natuurlijk is dat altijd mooi om hem te laten zien dat hij goed werk heeft afgeleverd,” vertelde ‘Dice-K’ na afloop met een grote glimlach. Hij liet slechts twee man toe op de honken en dat was in voorgaande 101 Major League wedstrijden slechts een keer voor gekomen.

Na twee wedstrijden had de Japanner een ERA van 12.86 gehad, maar dankzij zijn goede optreden zakte die nu naar 6.43

Aanvallend was Jed Lowrie de grote man in Fenway Park. Met zijn tweede homerun van het seizoen en vier RBI’s was hij de grote gangmaker bij de thuisploeg. ,,Het gaat lekker, maar het is pas 18 april,” bleef hij nuchter. ,,Maar vooralsnog hoop ik deze vorm voorlopig nog wel even vast te houden natuurlijk.”

Foto: notinhd.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen