Match of the Day: Baltimore Ravens @ Washington Redskins

Door


Waar de Houston Texans op bezoek bij de New England Patriots zonder twijfel dé wedstrijd van de veertiende speelronde is, gaat u toch een voorbeschouwing lezen over een andere clash. Dit omdat deze rubriek zich nou eenmaal op een zondagwedstrijd richt.

Een echte topwedstrijd is dan ook moeilijk aan te wijzen. Bijna op alle velden zijn de belangen de laatste vier speelronden zeer groot en een groot aantal ploegen is op jacht naar een plek in de Wild Card Round.

Derby
De Washington Redskins liggen op de loer voor een plekje in de play-offs. Ze hebben momenteel de 7th Seed in de NFC en spelen tegen de Baltimore Ravens dat na het pijnlijke thuisverlies tegen de Pittsburgh Steelers de divisierivaal ziet naderen. Daarnaast is de wedstrijd een echte derby. Zonder oponthoud rijd je volgens Google Maps in 41 minuten van M&T Bank Stadium in Baltimore naar FedEx Field in Landover. Beide stadions liggen in de staat Maryland.

Joe Flacco
Misschien dat het feit dat de Ravens de staat niet hoeven te verlaten quarterback Joe Flacco wat meer vertrouwen geeft. Hij speelt met name in uitwedstrijden erg matig, al verprutste hij het vorige week ook thuis tegen de Steelers met een fumble, die uiteindelijk leidde tot een beslissende touchdown voor de bezoekers. Het betekende niet alleen een einde aan een win streak van 15 in thuiswedstrijden, maar Baltimore liet ook de mogelijkheid liggen om de play-offs tot een zekerheid te maken. Nu wachten allereerst de pittige uitwedstrijd tegen de Redskins en volgende week komt Peyton Manning met de Broncos naar M&T Bank voor een nu al geweldige AFC match-up.

Hall-of-Fame
Wat Charlie Batch kan, dat kan ik ook, zou de gedachte van Redskins quarterback Robert Griffin III moeten zijn. Batch legde moeiteloos de zwakte van de Ravens defense bloot, dat qua passing 23ste staat en 246.5 yards per wedstrijd toestaat. Griffin komt net van een Hall-of-Fame prestatie – letterlijk. The Hall zorgde er voor dat het de jersey die Griffin droeg tijdens de met 17-16 gewonnen Monday Night Football tegen de New York Giants in zijn bezit kreeg. Nog nooit zette een rookie quarterback zoveel yards (72) neer. In de NFC East kan alles na vanavond op zijn kop komen te staan. Want met de overwinning op de Giants is het verschil nog maar één wedstrijd.

Terrell Suggs
Het lijkt er op dat de Ravens tegen RG3 kunnen beschikken over Terrell Suggs die wonderbaarlijk genoeg fit genoeg lijkt te zijn. Buiten het veld kwam hij deze week negatief in het nieuws in verband met een huiselijke ruzie. Hij moest diverse wapens afstaan voor een politieonderzoek. Het past bij de uitstraling van een van de beste en meest gevreesde defensieve spelers in de league. Op een vraag of hij kon spelen antwoordde hij stoer: “If you can breathe, then you can play.” Dat geldt in ieder geval niet voor collega Ray Lewis. Hij stond woensdag wel weer op het trainingsveld. En dat terwijl er een paar maanden geleden nog werd gevreesd voor het einde van zijn carrière.

De wedstrijd tussen de Redskins en de Ravens staat absoluut in het teken van revelatie Robert Griffin. De quarterback is een van de grote smaakmakers van dit NFL-seizoen en zette al 714 rushing yards neer. Zijn collega Joe Flacco speelt wisselvallig en maakt zijn zelfuitgeroepen elitestatus ook dit seizoen niet waar. Desondanks is Baltimore op weg naar een vijfde post-season op rij. Daarin kwamen ze de Redskins niet tegen, want voor een play-off wedstrijd van de Redskins moeten we terug naar 2007. Maar met een eventueel verlies van de Giants tegen de Saints, die later op de avond (22:25) spelen en een overwinning op de tamelijk onvoorspelbare Ravens kan het een nog meer sensationeel seizoen worden voor RG3 en de Washington Redskins.

Ravens @ Redskins begint om 19:00 NL-tijd. De wedstrijd wordt live uitgezonden door het digitale kanaal ESPN America.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen