Match of the Day: Rams @ Cardinals

Door

imrs
Vanavond zullen de gedachten van Carson Palmer nog wel even teruggaan naar de thuiswedstrijd tegen de St. Louis Rams van vorig jaar. De quarterback van de Arizona Cardinals werd juist in deze wedstrijd van het veld gereden met een knieblessure en zou ook niet meer terugkeren in 2014. De twee divisiegenoten treffen elkaar vanavond wederom, de eerste keer weer na november vorig jaar, toen er uiteindelijk een 31-14 overwinning voor de Cardinals op de borden stond.

Beter dan ooit
Palmer, die in december 36 wordt, is terug en beter dan ooit. Hij is quarterback van NFL’s high-scoring team en gooide tot nu toe voor 803 yards met negen touchdowns, twee intercepties en kreeg slechts één sack tegen. De Cardinals staan ondertussen, net als vorig seizoen, op een 3-0 record en zijn onmiskenbaar kanshebber voor de divisietitel en dus ook een serieuze bedreiging voor het de afgelopen jaren zo sterke Seattle. Arizona noteerde in drie wedstrijden het onwaarschijnlijke aantal van zeventien touchdowns, dertien door de aanval. Daarmee staan ze gelijk voor third-most in de historie van de NFL na drie wedstrijden en de meeste sinds Dallas in 1968 na drie wedstrijden achttien touchdowns noteerde. Arizona wist tot nu toe ook drie intercepties voor een touchdown te retourneren, rende een kick-off terug voor een zespunter, noteerde een safety en dat allemaal zorgde voor een league-high 126 punten. De Cardinals zijn for real.

League-leading
Na een 48-23 overwinning in Chicago tijdens de tweede speelronde en de 47-7 vernedering van (divisiegenoot) San Francisco noteerden de Cardinals voor het eerst sinds 1969 back-to-back 40-point games en nog nooit werd een serie van drie zulke wedstrijden behaald. Daar zal de focus niet zozeer op liggen, wel op het behalen van een 4-0 record voor het eerst sinds 2012. De sterke start van Arizona heeft veel te maken met de wederopstanding van Larry Fitzgerald. Hij ving tot nu toe 23 ballen voor een league-leading vijf touchdown catches. Over veertien wedstrijden in 2014 noteerde hij een career-low twee touchdowns. Met de nog altijd geblesseerde running back Andre Ellington is Chris Johnson de belangrijkste man op deze positie. Tegen de 49ers deed hij het uitstekend met 110 yards en twee scores.

Gurley
De laatste drie onderlinge ontmoetingen tussen St. Louis en Arizona mondden allemaal uit in winst voor het team van hoofdcoach Bruce Arians, misschien wel één van de meest onderschatte coaches in de NFL. De Rams begonnen dit seizoen ijzersterk met een overwinning op de Seahawks, maar verloren daarna twee keer op rij. Vorige week was er een nederlaag tegen Pittsburgh (12-6), ondanks dat het de tegenstander op 259 totale yards hield en quarterback Ben Roethlisberger geblesseerd uit de wedstrijd knokte. Op third down gingen de Rams de afgelopen twee wedstrijden 4/22 en de zestien totale punten zijn ook niet iets om blij van te worden. Quarterback Nick Foles sprak dan ook over “groeipijn”. De tiende pick overall van de laatste NFL Draft, running back Todd Gurley, noteerde vorige week in zijn NFL debuut negen yards na zes pogingen. Hij probeert terug te keren na een knieblessure, opgelopen bij Georgia, maar kwam dus totaal nog niet in het stuk voor.

Stuntje
Gurley zal het verdraaid lastig krijgen tegen een Arizona defense die New Orleans’ Mark Ingram, Chicago’s Matt Forte en Carlos Hyde van de 49ers op een gemiddelde van 3.5 yards per carry hield en een gecombineerde 136 yards in de eerste drie wedstrijden. Als de Rams eindelijk weer eens een rol van betekenis willen spelen in de divisie is een stuntje in Glendale eigenlijk noodzakelijk. Wanneer het team op 1-3 komt zal het met de sterke Cardinals en Seahawks een bijna onmogelijk verhaal worden. De Rams staan echter bekend om hun sterke wedstrijden tegen de grotere jongens, zoals de openingswedstrijd tegen Seattle. Het zou dus wel eens een prachtige strijd kunnen worden tussen deze rivalen.

Kick-off van Rams @ Cardinals is om 22:25 Nederlandse tijd. De wedstrijd is live te zien op Fox Sports 2 en volgt gelijk op Giants @ Bills (19:00). De betaalzender zal later, ’s nachts om 02:30, ook de Sunday Night Football nog uitzenden: Cowboys @ Saints.

Foto: washingtonpost

1 Reactie
  1. Daan 5 jaar ago

    Jinx het nu niet jongens, Palmer moet heel blijven 😀

    Anyway, ik was vorig jaar met 3 vrienden bij die wedstrijd, was een mooie win. Jammer dat daar het seizoen verloren ging.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen